8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Vergi rekortmenlerine teşekkür

Mersin'de kurumlar vergisi rekortmenleri, Vergi Dairesi Başkanlığı'nca teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.


Mersin Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, 2006 yılının, Gelir İdaresi Başkanlığı için örnek bir gelir idaresi olmak düşüncesinden hareketle, evrensel standartlara uygun, mükellef odaklı anlayış çizgisinde yeni projeler üreten, reform niteliğindeki yapısal değişimlerin gerçekleştirildiği ve değişimin sürekli hale getirilmesi doğrultusunda önemli adımların atıldığı bir yıl olduğunu söyledi. Mükelleflerin vergi mevzuatından doğan hakları ve ödevleri konusunda bilgilendirilmesi, eğitilmesi, gönüllü uyumlarının sağlanması, sorumluluk ve hakları konusunda bilinçlendirilmesi, gelir idaresi ile mükellef arasında işbirliğinin sağlanması gereğinden hareketle, mükellef haklarının ve gelir idaresinin sorumluluklarının açıkça yer aldığı Mükellef Hakları Bildirgesi'nin 2006 yılının şubat ayında yayımlandığını hatırlatan Çember, "Bu bildirgede, mükelleflerimize açık, güvenilir, zamanında ve yeterli bilgi ile hizmet verileceği, Bilgi Edinme Hakları Kanunu çerçevesinde öğrenilmek istenilen her bilgi için doğru insanlarla temasa geçilmesi konusunda mükelleflerin yönlendirileceği gibi önemli hususlar açıklanmıştır. Bu görev ve anlayış çerçevesinde Vergi Dairesi Başkanlığı olarak hedefimiz, daha etkin ve verimli bir vergi idaresi oluşturmakla birlikte, mükellef memnuniyetine önem veren ve haklarına saygı gösteren, mükelleflerimizin beklentilerinin de ötesinde daha kaliteli hizmet sunan güler yüzlü bir idare oluşturmaktır" dedi.


Bu nedenle Vergi Dairesi Başkanlığı olarak her zaman vergisel ödevlerini yerine getiren mükelleflerin yanında olduklarını hissettirmek amacıyla, dereceye giren mükelleflere teşekkür belgesi verildiğini söyleyen Çember, bu çerçevede kurumlar vergisi birincisi Çimsa Çimento San.A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, ikinci İskender Albert Botros Nak. Dan. Tic. Ltd. Şti. ortağı İskender Botros ve üçüncü Toprak Yapı İnş. Tur. Petr. Maden Gıda Ltd. Şti. ortağı Mehmet Dağlı'ya iş yerlerinde ziyaret edilerek teşekkür belgesi verildiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 10:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cem DERYA IP: 81.215.234.xxx Tarih : 27.06.2007 00:28:57
Tam 26 yıldır Mersinde Yaşıyordum...27 Yaşındayım...Üniversite bitirmeme rağmen Mersinde İş Bulamadım...Yılın İş Adamı Mustafa Koluman ı tebrik ederim..Şimdi Kendi memleketimi bırakıp Sürüm Sürüm Sürünüyorum..... Keşke Arkamda Mustafa Koluman gibi referanslarım olsaydıda Mersini bırakıp gitmeseydim güzel yuvamda yıkılmasaydı...Acaba bu yazıyı okuyan İş adamları beni kendi evlatlarının yerine koyup neler düşünecek yada yardım eli uzatacaklar mı _? Yosa herzamanki gibi es mi geçecekler..... Hiç Bir Allahın Kulu Beni Mersine Geri Döndermek İçin Yardım Eli Uzatmıyacak MI_? cem-derya@hotmail.com