5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Veterinerler baloda buluştu

Mersin Veteriner Hekimler Odası tarafından, 'Dünya Veteriner Hekimler Günü' kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen baloda büyük coşku yaşandı.

Botanik Restaurant'ta gerçekleştirilen baloya; Mersin İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ'un yanı sıra çok sayıda veteriner hekim katıldı. Burada konuşan Hasan Hüseyin Oluğ, İl Tarım Müdürlüğü ve Veteriner Hekimler Odası'nı bir bütünün parçaları olduğunu vurgulayarak, "Bu nedenle birlikte ve uyum içinde çalışmak zorundayız. Bu noktada da Mersin'de çok güzel birliktelikler sağladığımıza inanıyorum. Tarım İl Müdürlüğü olarak, odalar tarafından yürütülen çalışmaları önemsiyoruz ve onların ortaya koymuş olduğu çalışma ve projeleri dikkate alıyoruz" dedi. Oluğ, Mersin Veteriner Hekimler Odası'nın özellikle hayvan sağlığı başta olmak üzere hayvansal ürünlerin denetim ve kontrolü kapsamında oldukça önemli çalışmalar ortaya koyduğunu vurgulayarak, önümüzdeki süreçte de ortak çalışmaların altına imza atacaklarını kaydetti.

Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Leyla Gencer de, veteriner hekimlerin hayvan sağlığı, hayvan sahipleri ve toplum arasında çok önemli bir rol oynadığını belirterek, bu rolün de sadece hayvan sağlığıyla sınırlı olmadığını aynı zamanda da gıda güvenliği dahil olmak üzere; hayvan refahı ve halk sağlığını da kapsadığının altını çizdi. Leyla Gencer, düzenlemiş oldukları etkinlikle birlikte aynı zamanda da veteriner hekimler arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirip, yeni dostluk köprülerinin kurulmasına da ön ayak olmak istediklerini anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından 'Nükleer Enerji' adı altında bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sonrasında da gece kapsamında hazırlanan eğlence programına geçildi. Türk Sanat Müziği'nden seçkilerin sunulduğu fasılda İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ; 'Artık Bülbül Ötmüyor' adlı parçayı seslendirirken, Oda Başkanı Leyla Gencer ise; 'Burası Muştur' adlı besteyi dile getirdi. Gecede gerçekleştirilen sürpriz çekilişlerde de oda üyeleri çeşitli hediyeler kazandı. 'Dünya Veteriner Hekimler Günü' kutlamaları gece için özel olarak hazırlanan pastanın kesilmesiyle son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 13:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?