4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Veterinerler danışman oldu

Mersin Veteriner Hekimler Odası tarafından, Türkiye'de ilk defa Mersin'de gerçekleştirilen 'Tarımsal Danışmanlık Eğitimi' tamamlandı. 3 hafta boyunca eğitim alan toplam 25 veteriner hekim, Çukurova Bölgesi'nde bundan sonra 'tarımsal danışman' olarak da görev yapacak.


Eğitim çalışmalarına katılan veteriner hekimlere düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi. Mersin Veteriner Hekimler Odası'nda gerçekleştirilen törende konuşan Oda Başkanı Leyla Gencer, tarım danışmanlığının yaygınlaştırılması kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından, 'Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik' ile birlikte üniversite ve meslek odalarına yetki verildiğini hatırlattı.


Gencer, Mersin Veteriner Hekimleri Odası'nın da söz konusu yetkiyi alarak çalışmalara başladığını ifade ederek, danışmanlık eğitimlerinin Veteriner Hekimleri Odaları bazında Türkiye'de ilk defa Mersin'de hayata geçirildiğini anlattı. 15 Aralık 2008 tarihinde başlayan eğitimlerin; 'Kişisel Gelişim' ile 'Yayım/Danışmanlık Metodolojisi' olmak üzere 2 bölümde verildiğini kaydeden Gencer, eğitim sürecinin ardından katılımcıların sınava tabi tutulduğunu ve söz konusu sınavda başarılı olan toplam 25 hekimin de sertifika almaya hak kazandığını açıkladı.


Leyla Gencer, danışmanlık eğitimleri için pilot bölgenin Çukurova olduğunu ve bu nedenle de 2009 yılının ardından başta Adana ve Antalya olmak üzere bölgedeki birçok kentte çalışmalar gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından 'Tarımsal Danışmanlık Eğitimi'nde başarılı olan ve sertifika almaya hak kazanan veteriner hekimlere belgeleri Oda Başkanı Leyla Gencer tarafından takdim edildi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 17:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?