5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Veterinerlere ultrasonografi eğitimi

Mersin Veteriner Hekimler Odası tarafından, veterinerlere büyük hayvanlarda ultrasonla gebelik tanısı ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.

Oda binasında gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan eğitimlerle birlikte veteriner hekimlere hem teorik eğitimler veriliyor hem de verilen bilgilerin pratikte sınanabilmesi için fırsat sağlanıyor. Hekimler, kursun ilk günü teorik eğitim alırken, ikinci günündeyse küçük hayvanlarda abdominal ultrasonografi uygulaması yapacak. Kursun son günündeyse büyük hayvanlarda ultrason ile gebelik tanısı uygulaması yapılacağı bildirildi.

Eğitim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Leyla Gencer, söz konusu kursun Mersin'de bir ilk olduğunun altını çizerek, bugün gelinen noktada veteriner hekimlikte tıpkı tıp alanında olduğu gibi ileri tanı yöntemleri kullanılmaya başlandığını belirtti. Leyla Gencer, radyografik muayenenin vazgeçilmez bir teşhis yöntemi olduğuna dikkat çekip, bu konuda veteriner hekimlere gerekli teorik ve pratik eğitimler verilerek meslekteki hizmet kalitesini artırmaya çalıştıklarını anlattı.

Modern görüntüleme yöntemlerinin insan hekimliğinde hastalıkların tanısında kullanıldığını vurgulayan Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Alkan, söz konusu yöntemlerin aynı zamanda veteriner hekimlikte de uygulama alanı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Alkan, "Bu ileri teknoloji ürünü kullanılması için bilgi ve deneyim gerekmektedir. Bu şekilde kesin tanı konulabilir ve uygun bir sağaltım programı seçilebilir" dedi.

Ankara Üniversitesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Vural da toplumun gereksinim duyduğu, çevreye ve doğaya saygılı, dogmatik bilgilerden uzak, güncel ve teknolojik bilgilerle donanmış insan gücünün yetiştirilmesinde meslek içi eğitimlerin ve sürekli eğitimlerin önemli olduğunu vurguladı.

Rıfat Vural, "Düzenlenen eğitim programıyla biz üniversite tarafı olarak, sadece topluma ve mesleğe karşı olan misyonumuzu yerine getirmiyoruz. Aynı zamanda bu çalışma ziyaretleriyle meslektaşlarımız ve bölge insanlarıyla da iletişim içinde olarak, almış olduğumuz kazanımları üniversitemize taşıyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 12:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?