5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Veterinerlerin ultrason eğitimi bitti

Mersin Veteriner Hekimler Odası tarafından organize edilen ve büyük hayvanlarda ultrasonla gebelik tanısına yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim çalışması tamamlandı.

Oda Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen, Mersin'in yanı sıra Adana ve Manisa'dan toplam 18 veteriner hekimin katılımıyla düzenlenen eğitimler kapsamında verilen teorik eğitimlerin, pratikte sınanabilmesi için de fırsat tanındığı bildirildi.

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Alkan ile Ankara Üniversitesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Vural tarafından verilen eğitimler kapsamında başarılı olan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi.

Söz konusu eğitim çalışmasının Mersin'de bir ilk olduğunun altını çizen Veteriner Hekimler Odası Başkanı Leyla Gencer, bugün gelinen noktada veteriner hekimlikte tıpkı tıp alanında olduğu gibi ileri tanı yöntemleri kullanılmaya başlandığını vurguladı.

Radyografik muayenenin vazgeçilmez bir teşhis yöntemi olduğunu ifade eden Leyla Gencer, bu konuda veteriner hekimlere gerekli teorik ve pratik eğitimler verilerek meslekteki hizmet kalitesini artırmaya çalıştıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 18:08:37
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 18:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?