2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Vicdan azabı duyan hırsız teslim oldu

Mersin’de hırsızlık yaptıktan sonra kaçarken evde duyduğu bir çocuğun ağlama sesi üzerine vicdan azabı çekerek polise teslim olan 18 yaşındaki genç çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bu arada evleri soyulan Bakırtan ailesi ise, şikayetinden vazgeçmedi.

Dün sabah Palmiye Mahallesi’nde meydana gelen olayda, girdiği evden cüzdan ve bayan çantasını aldıktan sonra kaçarken bir çocuğun ağlama sesi üzerine vicdan azabı çekerek polise teslim olan M.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, evleri soyulan Bakırtan ailesiyse zanlı hakkında şikayetçi oldu.

Özel bir dershanede öğretmen olan Derya Bakırtan (35), olay sabahı 1 yaşındaki kızı Sudem’in ağlama sesi üzerine uyandığını, bu sırada dışarıda bir gürültü duyduğunu, balkona çıktığından hırsızın demirlerden atlayıp kaçtığını fark ettiğini söyledi. Yatak odasına baktıklarında cüzdanının ve eşinin çantasının çalındığını anlayınca polisi aradığını ifade eden Bakırtan, "Çalıntı olayından sonra ümidi kesmiştim doğrusu. Bir süre sonra polisler karakola davet etti oraya gittim. Hırsızın yakalandığını söyleyerek eşimin çantasını ve cüzdanını verdiler" dedi.

Hırsızın yaptığından pişmanlık duyarak teslim olduğunu öğrenen öğretmen Derya Bakırtan, "Yani tabi ki her olaydan sonra insanlar belirli hataları yaptıktan sonra vicdan azabı duyabilirler o da duymuştur. Ya da bunu o olaya sevk eden bazı nedenler olabilir ama sonuç olarak bizim evimize kadar girdi, yatak odamıza kadar geldi. Savunmasız bir haldeyiz ve çocuklarla yatıyoruz. O sırada biz kalkmış olsak, karşı karşıya gelmiş olsak çok daha farklı sonuçlar da olabilir. Benim yoksa çalınan parada gözüm yok" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 17:27:09
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 14:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?