30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Vincenzo La Scola geliyor

Dünyanın en önemli sahnelerinde önemli şef ve şarkıcılarla birlikte sahne alan ünlü tenor Vincenzo La Scola'nın, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı'nın davetlisi olarak kente geleceği bildirildi.

'Şan Masterclass' yapmak üzere 11-15 Nisan 2011 tarihleri arasında Mersin'e geleceği belirtilen Scola tarafından gerçekleştirilecek olan derslere aktif ve dinleyici olarak pasif katılımcıların da yer alacağı kaydedildi. Vincenzo La Scola'nın, 6 gün boyunca Opera Anasanat Dalı'nın düzenleyeceği ustalık sınıfında öğrenci ve profesyonellerle opera yorumu yanı sıra stil ve şan çalışacağı ifade edildi. Masterclass sonunda Scola'nın, 16 Nisan Cumartesi günü MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Uğur Oral Kültür Merkezi'nde aktif katılımcılarla bir 'Gala Konseri' vereceği bilgisi verildi. Vincenzo La Scola'nın, 'Şan Masterclass'ının piyanistinin İtalyan Roberto Moretti olduğu dile getirildi.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı Bölüm Başkanı Gülşah Uygur yönetiminde gerçekleştirecek olan; 'Vincenzo La Scola Masterclass'a da Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği vurgulandı. Masterclass ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Opera Anasanat Dalı Bölüm Başkanı Gülşah Uygur, öğrenci veya profesyonel, yaş sınırı olmaksızın, tüm opera şarkıcılarını masterclass'a katılmaya davet etti. 16 Nisan Cumartesi günü orgainze edilecek olan 'Gala Konseri'ne de çağrıda bulunan Uygur, “Çok başarılı geçeceğini umduğumuz masterclass ardından düzenlenecek olan konser, Vincenzo La Scola ve Piyanist Roberto Moretti'nin de katılımıyla kaçırılmayacak bir müzik ziyafeti olacak” dedi.

VİNCENZO LA SCOLA MERSİN'E GELİYOR
VİNCENZO LA SCOLA MERSİN'E GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2011 Pazartesi 13:34:00
Güncelleme :5 Nisan 2011 Salı 16:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?