30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Vincenzo La Scola Mersin'de

DÜNYACA ÜNLÜ TENOR VİNCENZO LA SCOLA MERSİN'DE SAHNE ALACAK

Dünyaca ünlü tenor Vincenzo La Scola'nın Mersin'de sahne alacağı bildirildi.

Dünyanın en önemli sahnelerinde, en önemli şeflerle ve şarkıcılarla sahne alan ünlü tenor Scola, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı'nın düzenlediği masterclass'a (ustalık sınıfı) katıldı. Scola, burada 6 gün boyunca Opera Anasanat Dalı'nın düzenlediği ustalık sınıfında öğrenci ve profesyonellerle opera yorumu, stil ve şan çalıştı.

Masterclass sonunda, 16 Nisan Cumartesi günü saat 15.00'da, Uğur Oral Kültür Merkezi'nde bir 'Gala Konseri' düzenleneceği belirtildi. Ünlü tenor Scola'nın da sürpriz parçalar söyleyeceği konserin piyanisti ise İtalyan Roberto Moretti olacak.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı Bölüm Başkanı Gülşah Uygur, son derece başarılı bir masterclass geçirdiklerini belirterek, katılımcıların Vincezo La Scola'dan çok şey öğrendiklerini ve onun tecrübelerini paylaştıklarını ifade etti. Dünyaca ünlü ustaları Mersin'de konuk etmeye devam edeceklerini söyleyen Uygur, tüm Mersinlileri 16 Nisan'da verecekleri konsere davet etti.

DÜNYACA ÜNLÜ TENOR VİNCENZO LA SCOLA MERSİN'DE SAHNE ALACAK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2011 Cuma 11:31:04
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 16:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?