5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Viyolonsel eşliğinde türkü söylediler

Mersin Nevit Kodallı Anadolu Lisesi tarafından organize edilen 'İki Çello Bir Anadolu' adlı konserde, Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk ezgileri, viyolonsel eşliğinde seslendirildi.

Suphi Öner Öğretmenevi'Nde düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Kamil Çelebiyılmaz ve Şerafettin Çiftçi'nin yanı sıra Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ, öğrenmen, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Şebnem Yıldırım Orhan ve Şinasi Çilden tarafından gerçekleştirilen konserde 'Yörük Ali Efe Zeybeği', 'Katibim', 'Yemen Türküsü', 'Çeşitlemeli Süit', 'Çanakkale Türküsü', 'Kırmızı Buğday', 'Kazım Ağıtı', 'Silifke'nin Yoğurdu', 'Aman Doktor', 'Yörükler Yaylası', 'Erzurum Yıldızı', 'İzmir Zeybeği', 'Vardar Ovası', 'Altın Beşik', 'Sivas Halayı', 'Aygız Adın Amandır', 'Ağıt', 'Fidaydada', 'Beyaz Giyme've 'Niksarın Fidanları' adlı parçalar viyolonsel eşliğinde seslendirildi.

Konserin ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kamil Çelebiyılmaz ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ, viyolonsel sanatçıları Şebnem Yıldırım Orhan ile Şinasi Çilden'e katkı ve katılımlarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti. Gece, düzenlenen kokteyl ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 18:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?