5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yabancı dansçılardan Türe'ye ziyaret

Mersin'in Anamur ilçesinde düzenlenen '1. Muz Festivali' kapsamında ilçeye gelen yabancı ülkelerin halk dansları topluluğu üyeleri, Belediye Başkanı Mehmet Türe'yi ziyaret etti.

4 gün sürecek olan festival boyunca çeşitli gösteriler sunacak olan Ukrayna, Gürcistan, Makedonya ve Kosova halk dansları topluluğu üyeleri, Başkan Türe'ye çeşitli hediyeler verdi. Yöresel kıyafetleriyle belediye binasına gelen yabancı konuklar, Anamur'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Başkan Türe'yi de ülkelerine davet eden dansçılar, Anamur'da oldukça hoş vakit geçirdiklerini kaydettiler.Anamur'da tarihi ve turistik yerleri de gezdiklerini ve hayran kaldıklarını dile getiren dansçılar, ülkelerine döndüklerinde tüm bu güzellikleri anlatacaklarını belirttiler.

Gürcistanlı dansçılar, "Türkiye her zaman dost bir ülke, umarız bu dostluk hep sürer" derken, Kosovalılar ise, "Türkiye'nin bağımsızlık mücadelemizde verdiği desteği bizler asla unutmayacağız" dedi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de, yabancı konukların Türk halkı ve Anamur için böyle güzel düşünceler içinde olmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 17:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?