30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Yabancı eğitimciler Silifke'de

YABANCI EĞİTİMCİLER SİLİFKE'DE

Avrupa Birliği (AB) Comenius Okul Projesi' kapsamında yürütülen; 'Eğitim ve Gençlik Programı' kapsamında İtalya ve Polonya'dan gelen heyet, Mersin'in Silifke ilçesinde eğitimcilerle buluştu.

İlçede eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Gazipaşa İlköğretim Okulu'nca hayata geçirilen 'Eğitim ve Gençlik Programı'nın aynı zamanda da proje ortağı olan İtalya ve Polonyalı'dan gelen yabancı eğitimcilerin, Silifke'de bir dizi ziyaret ve temaslarda da bulunacağı bildirildi. Gazipaşa İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, burada Okul Müdürü Ali Ünal ile görüşen heyetin, proje ve kardeş okul çalışmalarının yanı sıra çeşitli tarihi ve turistik yerleri de gezerek Silifke'yi tanıma fırsatı bulacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ali Ünal, kendisinin de kısa süre önce söz konusu ülkelere düzenlenen inceleme gezisine katıldığını hatırlatarak, burada İtalya ve Polonya'daki eğitim sistemiyle ilgili incelemelerde de bulunduğunu anlattı. Ünal, "Artık ülkelerin doğal kaynak zenginliği değil, insan kaynağının zenginliği ön plana çıktı. Bu insan kaynağının en iyi şekilde yetiştirilme sorumluğu da biz eğitimcilere bağlı" dedi.

Hızla gelişen ve küreselleşen dünyada kaliteli insanlar yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Ünal, “Dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen olumlu veya olumsuz bir olay tüm ülkeleri ilgilendiriyor. Ülkelerimizin ve dünyamızın mutluluğunun biz eğitimcilere bağlı olduğuna inanıyorum. Bu nedenle ülkelerimizin ve dünyamızın geleceği için birlikte çalışmalıyız” diye konuştu.

YABANCI EĞİTİMCİLER SİLİFKE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 11:12:04
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 11:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?