5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yabancı öğrencilerden Aksoy'a ziyaret

Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü'nün davetlisi olarak, 'Kuzeyden Güneye Yaz Kampı' çerçevesinde Kazakistan, Macaristan, İtalya, Belçika, Fransa, Romanya ve İsveç'ten Mersin'e gelen 9 öğrenci, Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette konuşan Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Cenap Ünel, 7 günü Adana'da, 7 günü ise Mersin'de olmak üzere 14 gün sürecek olan ve 9 Ağustos'ta bitecek gezi kapsamında, kültür alışverişi, dünya barışına katkı ve dostluğun amaçlandığını, öğrencilerin Mersin'in tarihi ve doğal güzellikleri ile folklorunu tanıma fırsatı bulacaklarını söyledi.

Vali Hüseyin Aksoy ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kampın, öğrencilerin Mersin'i ve Türkiye'yi tanımalarına fırsat yaratacağını ifade etti. Aksoy, “Umuyorum ki, öğrencilerimiz, buradan ülkelerine güzel duygularla döner ve iyi niyet elçimiz olurlar” dedi.

Öğrencilere Mersin hakkında bilgi de veren Aksoy, Türkiye'nin 8. büyük ili olan Mersin'in, 321 kilometre kıyı uzunluğu ile önemli bir kent olduğunu belirtti.
Kentin ağırlıklı sektörlerinin başında tarım, lojistik ve ticaretin geldiğini kaydeden Aksoy, turizm alanında da önemli çalışmalar yapıldığını ve önümüzdeki süreçte turizmi daha da geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Öğrencilere Mersin'i tanıtan kitap, broşür ve CD veren Aksoy, bu dokümanlarla öğrencilerin Mersin'i daha bilinçli olarak gezeceklerini sözlerine ekledi.
Kazakistan, Macaristan, İtalya, Belçika, Fransa, Romanya ve İsveç'ten gelen öğrenciler gezilerinin ardından iyi niyet, barış ve dostluk elçisi olarak ülkelerine dönecekler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 13:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?