4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yabancı öğrencilerin deniz keyfi

YABANCI ÖĞRENCİLERİN DENİZ KEYFİ

Let's keep our menories alive 'anılarımızı paylaşalım yaşatalım' projesi kapsamında Mersin'e gelen yabancı öğrenci ve öğretmenler, Silifke ilçesinde denizin ve güneşin keyfini yaşadı.

Proje kapsamında Mersin'deki Nevid Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi'nin konuğu olarak Romanya ve Slovakya'dan gelen 8'i öğretmen, 19'u öğrenci toplam 27 kişilik grup, Silifke'ye bağlı Atakent Beldesi Kapızlı Mahallesindeki 23 Nisan Spor ve İzcilik Okulu tesislerinde denize girip serinlemenin, kumsala uzanıp güneşlenmenin keyfini çıkardı.

Akdeniz'in kendilerini büyülediğini belirten bazı yabancı öğrenciler, Türkiye'nin cennet bir vatan olduğunu, burada bulunmaktan çok mutlu olduklarını söylediler.

Türk insanının iklimi ve denizi gibi çok sıcak olduğunu belirten öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde buranın güzelliklerini anlatıp turizm elçisi olmanın yanında, turist olarak da aileleriyle yeniden gelmeyi düşündüklerini kaydettiler.

Konukları misafir eden Nevid Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi'nin Müdür Yardımcısı Murat Çınarlı, "Projeye katılan Litvanya ve Portekiz'li öğrenci ve öğretmenler Mersin'e gelemedi. Diğer konuklarımız ise burada. Proje ise 2008 yılında başladı ve Mayıs ayında Litvanya'da yapılacak buluşma ile sona erecek" dedi.

Daha önce gittikleri ülkelerin eğitim sistemini, kültürünü, örf ve adetlerini, yaşam şekillerini yerinde gördüklerini vurgulayan Çınarlı, gelen konuklara düzenleyecekleri gezilerle bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görme imkanı sağlayacaklarını söyledi.

Çınarlı, konukların Mersin'den 1 Mayıs'ta ayrılacağını belirtip, geldiklerinde yemek düzenleyen Yenişehir Belediyesine teşekkür ettiğini kaydetti.

YABANCI ÖĞRENCİLERİN DENİZ KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 11:37:05
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 12:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?