2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yağış ve fırtına geliyor!

Doğu Akdeniz bölgesinin bu akşamdan itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği belirtilerek, yağışların alçak kesimlerde kuvvetli yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı belirtildi.

Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, Doğu Akdeniz, bu akşamdan itibaren orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. 27 Ocak Cuma gününe kadar devam edecek yağışın Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay illerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışla birlikte rüzgarın da kuzey ve doğu, zamanla güney ve güneybatıdan kuvvetli olarak esmesi beklenmektedir. Bölgenin yüksek kesimlerinde ise özellikle Çamlıyayla, Gülnar, Pozantı, Aladağ, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerinde yağışların kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Denizlerde de yarından itibaren fırtına bekleniyor. kuzey ve doğu, zamanla güney ve güneybatı yönlerden fırtına şeklinde esecek rüzgarın saatteki hızının zaman zaman 70 kilometreye çıkacağı kaydedilirken, yetkililer yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istediler.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2012 Salı 16:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?