5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yağışlar köylülerin yüzünü güldürdü

Geçtiğimiz yıl yaşadıkları su sıkıntısından dolayı Şener Şen ile Müjde Ar'ın başrollerini paylaştığı "Şalvar Davası" filmine benzetilmesiyle televizyon ve gazetelere konu olan Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Kıca Köyünde bu yıl yağışların çok olması nedeniyle su bolluğu yaşanıyor.

Yer altı su kaynaklarının kuruması neticesinde köy meydanındaki su çeşmesinin bile kuruduğu 433 nüfuslu Kıca köyünde, yağışların iyi olması neticesinde yer altı su kaynaklarının da dolmasıyla sıkıntıları ortadan kalktı.

Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, resmi daire müdürleri ve il genel meclis üyeleriyle birlikte Kıca köyüne yaptığı ziyarette köylünün sorunlarını dinledi. Beyoğlu, burada yaptığı konuşmasında, İl Özel İdare Müdürlüğünden aktarılan 185 bin TL. ödenekle köyün 2 kilometre mesafedeki alt kısmında bulunan mevcut kaynaktan suyu köye çıkaracak motopomp sisteminin kurulduğunu ve köyün üst kısmına da iki adet su deposu yapılarak suyun bu depolara gönderildiğini kaydetti.

Bu yıl yağışların iyi olması nedeniyle yer altı su kaynaklarının güçlenmesiyle köy meydanında bulunan çeşmelerden bile su akmaya başladığını ifade eden Beyoğlu, bu nedenle şu anda yapılan mevcut yatırıma gerek kalmaksızın köylünün su ihtiyacını karşılayabildiğini belirtti.

Önümüzdeki yaz ayı ve diğer yıllarda yağacak yağışlar süresince yer altı su kaynaklarının ne kadar olacağı ve yer altı su kaynaklarının köyün su ihtiyacını ne zamana kadar karşılayacağını tahmin etmenin zor olduğunu vurgulayan Beyoğlu, "Yer altı sularından gelen kaynağın kesilmesi halinde yapılan yatırım devreye girecek ve bu köyümüzün su ihtiyacı karşılanacaktır. Artık bu köyümüzde hiçbir şekilde su sıkıntısı yaşanması söz konusu bile değildir" diye konuştu.

Köylerine yapılan yatırımdan dolayı emeği geçen Kaymakam Beyoğlu'na teşekkür eden köylüler ise, "Artık köy meydanındaki çeşmelerde ve evlerimizde suyumuz akıyor. Bize bu yatırımı yapan ve yapılmasına vesile olan devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz" dediler

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 12:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?