3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yağışlar mısır üreticisini vurdu!

Küresel krizden dolayı alımı yapılmayan mısırı bu kez de yağışlar vurdu.
Aralıksız yağan yağmurlar nedeni ile sergiliklerde bulunan mısırlar büyük zarar gördü.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Kurtuluş ve Sökün Köylerinde hasadı yapılarak kuruması için sergiliklere serilen mısırlar yağmur altında kalarak büyük zarar gördü. Islandığı için yeşermesi önlenmeye çalışılan mısırlar, sergiliklerden toplanıp kamyon ve traktörlerle kapalı depolara götürülüyor. Islanan mısırlar ise kapalı depolarda tekrar kurutulmaya çalışılacak.

250 ton mısırın yağmur altında kaldığını belirten üretici Embiya Demir, "Bir yaz boyu tüm emeğimizi harcadığımız mısırları hasat edip sergiliklere kurutmak için getirdik. Bir anda yağan ve 3 gün süren yağışlar nedeniyle mısırlarda çimlenme meydana geldi. Ürünümüzü tekrar kurutmak ve çimlenmesini önlem için kapalı depolara taşımaya başladık. Islanan ürünlerde çimlenme meydana geldiği için yüzde 50 zararımız var" dedi.

Mısır alımı yapılmadığı için ürünün ellerinde kaldığını vurgulayan Demir, "Çiftçinin tüm ürünü elinde kaldı. Tüccarlar krizden dolayı alım yapmıyor. Alım yapan tüccarlarda 25-30 kuruştan uzun vadeli şekilde alıyor. Devletimizin ürünlerimizi almasını istiyoruz. Çiftçinin yüzü hiç mi gülmeyecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 11:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?