8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Yağışlarda 50 elektrik direği yıkıldı

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Mersin İl Müdürü Tayyar Irmak, geçtiğimiz günlerde etkili olan yağmur nedeniyle kentin çeşitli noktalarında elektrik kesintileri yaşandığını belirterek, merkeze bağlı Arslanköy ve Kızılbağ bölgelerinde de yaklaşık 50 direğin yıkıldığını ve ekiplerin bu bölgede yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Irmak, son günlerde Mersin'de sıkça yaşanan elektrik kesintileri üzerine bir değerlendirme yaptı. Kesintiler nedeniyle vatandaşların hoşgörülü olmasını isteyen Irmak, şebekelerin yer üstünde olmasından dolayı aşırı yağışlarla birlikte elektrik kesintisi yaşandığını söyledi. 4-5 gündür yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle kesintilerin arttığına dikkat çeken Irmak, şebekelerin yer üstünde olduğunu ve aşırı yağışlarda tellerin koptuğunu, direklerin de yıkıldığını söyledi.

Her türlü olumsuzluğa karşı ekiplerin tedbirli olduğunun altını çizen Irmak, Adana'dan gelen enerji nakil hatlarında da sorun yaşandığını ve bu yüzden şehir merkezinde bazı bölgelere 2-3 saat elektrik veremediklerini kaydetti.
Aşırı tüketim sonucunda trafolarda da zaman zaman termik açmalar olduğunu vurgulayan Irmak, Arslanköy ve Kızılbağ bölgelerinde de yaklaşık 50 direğin yıkıldığını ve ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını belirtti. Kent sakinlerinin mağduriyetinin farkında olduklarını dile getiren Irmak, yaşanan olumsuzluklar karşısında vatandaşların da anlayışlı olmasını istedi. Geçtiğimiz günlerde yağan yağmur nedeniyle il genelinde sorunlar yaşandığını dile getiren Irmak, özellikle köy hatlarına 1 gün elektrik verilmediğini ve şu anda hatların normale döndüğünü vurguladı. Yağmurlardan sonra şehrin dörtte birine elektrik veremediklerinin altını çizen Irmak, "Bugün itibariyle rutin arızalar dışında arıza kalmadı. Fakat, aşırı elektrik tüketiminden dolayı trafolarda zaman zaman termik açmaları oluyor. Onlar da kısa sürede gideriliyor" dedi.

Arslanköy ve Güzelyayla beldelerinde bazı sıkıntıların devam ettiğini ifade eden Irmak, bu bölgelerde 50'ye yakın direğin yıkıldığını ve ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 15:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?