4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yağışlı hava çileye dönüştü

MERSİN'DEKİ YAĞIŞLI HAVA

Mersin'de hafta başından bu yana etkili olan ve belirli aralıklarla şiddetini attıran yağmur, kentte hayatı olumsuz etkiliyor.

Rüzgarın hızının saatte 80 kilometreye ulaştığı kentte dün akşam başlayan ve bu sabahta etkili olan yağmur nedeniyle ağaçlar devrildi, yollar su gölüne döndü.

Doğu Akdeniz Bölgesi'ni etkisi altına alan yağışlı hava, Mersin'de adeta çileye dönüştü. Haftaya güneşli bir havayla başlayan ancak salı gününden bu yana belirli aralıklarla yağan ve zaman zaman şiddetini arttıran yağmur kentte hayatı da olumsuz etkiliyor. Özellikle MESKİ ve TEDAŞ tarafından yürütülen altyapı çalışmalarının yanı sıra doğalgaz ve MOBESE çalışmaları nedeniyle adeta köstebek yuvasına dönen yollar, yağmurla birlikte kazalara da davetiye çıkartıyor. Yolların su gölüne döndüğü kentte dün akşam başlayan ve sabaha doğru şiddetini iyice arttıran yağış nedeniyle de ağaçlar devrildi.

Merkez ilçe Yenişehir'e bağlı Batıkent Mahallesi 2635 Sokak üzerinde yer alan İçkent Sitesi A Blok'un bahçesinde yer alan bir ağaç yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle devrildi. Binanın girişinde yer alan çardakla birlikte park halindeki bir aracın üzerine düşen ağaç, maddi hasara neden oldu. Devrilen ağaç, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce bulunduğu yerden kaldırılırken, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de ağaç dallarını da vinç yardımıyla kamyona yükleyerek, bölgede temizlik çalışması yaptı.

Öte yandan, Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre bölgede kuzey ve doğudan esen rüzgarın, bu sabah saatlerinden itibaren lodostan fırtına şeklinde eseceği, rüzgarın saatteki hızının da 50 ile 80 kilometre arasında değişeceği bildirildi. Rüzgar etkisini özellikle Adnan Menderes Bulvarı sahil kesiminde gösterdi. Kayalıklara vuran dev dalgaların yüksekliği zaman zaman yarım metreye kadar ulaştı. Yetkililer, denizci ve balıkçıları uyarırken, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle olabilecek olumsuzluklara karşı da tedbirli davranılmasını istedi.

MERSİN'DEKİ YAĞIŞLI HAVA
MERSİN'DEKİ YAĞIŞLI HAVA
MERSİN'DEKİ YAĞIŞLI HAVA
MERSİN'DEKİ YAĞIŞLI HAVA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 12:41:00
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 13:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?