9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yağmur çiftçiyi sevindirdi

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, son günlerde yağan yağmurun, ürünlerin kalitesini artırarak çiftçiye büyük gelir getireceğini söyledi.

Can, yaptığı açıklamada, son günlerde yağan yağmurun kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Silifke'de gerçekten son yılların yağış anlamında en güzel yılını geçiriyoruz. Tarımsal amaçlı sulamada kullanılan su bakımından son 3-4 yıldır yaşanan sıkıntıların bu yıl yaşanmayacağını umuyoruz" dedi. Tarım alanlarının genişlediğini ve artık su kaynaklarının olduğu havzalardan motorlarla daha fazla alanlara su basıldığını ifade eden Can, gelen suların o bölgelere yeterli olması için, bu yağışların rehavetine kapılmadan gerekli yatırımların mutlaka yapılması gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl kuraklıktan dolayı bazı ürünlerde rekolte düşüklüğü yaşandığını ifade eden Can, bu yıl yağışlarla birlikte sebze fiyatlarının gerçek değerini bulmasını beklediklerini kaydetti. Can, "Önümüzdeki dönemde çiftçilerimizin tarım sigortasından faydalanması gerektiğini ısrarla söylüyoruz çünkü, olası bir selde çiftçinin ürünü zarar görürse bu sigorta sayesinde zararını karşılayabilecek" dedi. Yağışların torağın nemini koruyarak toprağı beslediğini belirten Can, "Daha önceleri kuzey bölgelerde hububat ekimi yapılırdı ancak, son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle insanlar hububat ekmekten vazgeçmek zorunda kalmışlardı. Bu yıl yağışlarla birlikte Silifke'deki çiftçilerin tekrar hububat ekimine ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Bu yağışlardan sonra önümüzdeki yıl ürünlerimizde hem rekoltenin hem de kalitenin artacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. Can, ayrıca bugünlerde yağan yağmurların, yetişmeye yüz tutmuş limonları da biraz daha irileştireceğini ve kalitesini artıracağını söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 13:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?