30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Yalancı bahar

YALANCI BAHAR

Mersin'in Silifke ilçesinde, şubat ayında yalancı bahar yaşanıyor. Tüm yurtta olumsuz kış şartları hüküm sürerken Silifke'de baharın müjdecisi olarak bilinen badem ağaçları çiçek açtı.

Son yılların en sıcak kış mevsiminin yaşanması en çok çiftçileri tedirgin ediyor. Çiftçiler havaların aniden ısınması halinde ağaçların zarar görmesinden endişe duyuyor. Küresel ısınmaya bağlı olarak kış şartlarının yaşanmamasının ağaçların erken çiçek açmasına sebep olduğunu belirten yetkililer, mevsimlerdeki değişikliklerin üreticileri de zor durumda bıraktığını ifade etti. Şubat ayında dört mevsimin yaşandığı Silifke'de, yalancı bahara aldanarak çiçek açan ağaçlar özellikle alçak kesimlerde bulunuyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Şubat ayında badem ağaçlarının çiçek açmasının normal olduğunu belirtti. Bazı erkenci badem türlerinin Aralık ve Ocak aylarının ılık geçmesi nedeniyle erken çiçek açtığını ve soğuklardan zarar gördüğünü ifade eden Can, en büyük temennilerinin bu mevsimde çiçek açan bademlerin zarar görmemesi olduğunu söyledi.

YALANCI BAHAR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 09:45:01
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 10:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?