4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yalçıntaş'tan MTSO'ya ziyaret

YALÇINTAŞ'TAN MTSO'YA ZİYARET

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Mersin'in 'geleceği çok parlak bir şehir' olduğunu vurgulayarak, kentin en önemli avantajınınsa transit taşımacılığı olduğunu söyledi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise, Mersin'in bir 'cazibe merkezi' olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Murat Yalçıntaş, beraberindeki oda yönetimiyle birlikte MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut'u makamında ziyaret ederek, burada Mersinli işadamlarıyla sohbet etti. Ziyaret esnasında konuşan Yalçıntaş, kentteki işadamlarıyla her zaman yakın ilişkiler içinde olduklarını ifade ederek, her iki oda bünyesinde oluşturulan futbol takımlarının bir 'Dostluk Maçı'nda karşı karşıya gelmesinin de bunun en belirgin örneği olduğunu vurguladı. Yalçıntaş, "Biz Mersin'i, geleceği çok parlak bir şehir olarak görüyoruz. Transit ticareti ilin en önemli avantajı. Bunun yanında çok güzel bir sahil şeridiniz var. Biz İstanbul'daki arkadaşlarımıza Mersin'in potansiyelini sürekli anlatıyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şerafettin Aşut ise, Mersin'in bir 'cazibe merkezi' olma yolunda hızla ilerlediğinin altını çizerek, "Avrupa ile direk bağlantılarımız var. Ro-Ro seferleriyle bu bağlantıları pekiştirmiş olduk. Bunun yanında Kuzey Afrika ve Lübnan için de çalışmalarımız devam ediyor. Suriye-Mersin ve Beyrut-Mersin çıkışı bizim için çok önemli. Bunun için ilin iyi yönlerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Mersin'in inşaat sektörü konusunda yoğun bir il olduğunu dile getiren MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, Mersin'de çok fazla yazlık konut yapıldığını, turizmi artırmaya yönelik otel yapılmadığını ve bunun sebebi olarak da Antalya'nın gerisinde kalındığını söyledi. Kuyucuoğlu ayrıca ilin tanıtım konusunda eksikleri olduğunu, çok şey yapıldığını fakat tanıtım eksikliğinden bunların duyurulamadığını vurgularken, Mersin'de tarımın çok önemli olduğunun altını çizen bir diğer Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sefa Çakır da, kentin yüzde 58'lik bir bölümünün tarımla geçindiğini, bu nedenle de tarımın oldukça önemli bir sektör olduğunu vurguladı. Çakır, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Meyve-sebze üretimi ve ticareti çok hızlı gelişiyor. Bunun için soğuk hava depolarına, ürün işleme tesislerine ihtiyacımız var."

YALÇINTAŞ'TAN MTSO'YA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 13:08:00
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 17:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?