2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yamaç paraşütü pistine yoğun ilgi

Yamaç paraşütü pilotu Güner Sargın ve Muzaffer Gün tarafından Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Akpınar Köyü Göktepe mevkiinde keşfedilen yamaç paraşütü pisti, sporculardan yoğun ilgi gördü.

Akpınar Köyü Göktepe mevkiinde bir ziyaret esnasında bölgenin keşfedildiğini belirten yamaç paraşütü pilotu Güner Sargın, "Bir çok araştırmaların ardından bu bölgenin yamaç paraşütü için uygun olduğunu gördük. Bölgenin tek eksiğinin yol olduğunu görünce gerekli başvuruları yaptık. Bölge şuan yamaç paraşütçülerinden yoğun ilgi görüyor" dedi.

Bölgenin zamanla spor turizmine kazandırılması için çalışmalar başlatacaklarını da ifade eden Sargın, "Bölgede THK Mersin Sportif Havacılık Kulübü Derneği Pilotları olarak arkadaşlarımız Abdullah Sakar ve Adana ekibinden pilot Rafet Heybet ile birlikte tepeye gelerek ilk uçuşlarımızı gerçekleştirdik. Olukça başarılı ve rahat bir uçuş oldu. Köylülerimizde bu çalışmadan oldukça memnun kalarak bizlere yardımcı oldular" diye konuştu.

Akpınar Köyü muhtarı Hüseyin Serin köylerinde böylesine bir sportif faaliyetin gerçekleştirilmesi için çaba harcayan pilotlara teşekkür ederek, "Köyümüzün Göktepe mevkiinin en yüksek noktası olan 2 bin 40 rakımlı Bozoğlan Tepesi'nde yapılan bu sportif çalışma gelecekte bölgenin ve yörenin spor turizmine kazandırılması açısından çok büyük değer taşıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 11:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?