3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yanan evleri devlet onaracak

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gülnar ilçesindeki orman yangınında hasar gören 78 evin onarımına en kısa sürede başlanacağını söyledi.

Vali Aksoy, 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan orman yangının yaşandığı Gülnar ilçesinde incelemelerde bulundu.

İlgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle birlikte yangın bölgesini helikopterle havadan inceleyen Aksoy, daha sonra yangından zarar gören vatandaşlarla görüştü.

Aksoy, yangın bölgesindeki incelemeleri sırasında tüm kurum ve kuruluşlar olarak yangından zarar gören vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Temel amacın vatandaşın yangından en az şekilde etkilenerek normal yaşamlarını
sürdürmeleri olduğunu kaydeden Vali Aksoy, "Tarımsal ürünleri zarar gören vatandaşlarımızın zararlarını karşılamak amacıyla vatandaşlarımıza belirli ölçüde yardım yapılacak. Yaklaşık 450 bin YTL civarında para, yangından etkilenen vatandaşlarımızın tarımsal zararlarını karşılamak amacıyla kendilerine aktarılacak. Bu onların zirai zararlarını karşılama açısından önemli bir katkı sağlayacak. Kavakoluğu köyünün 3.3 kilometrelik yolunu en kısa zamanda asfaltlayacağız" dedi.

Sulama suları ve içme sularındaki sorunlarla ilgili olarak İl Özel İdaresi Köye Yönelik Daire Başkanlığı'nın çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Aksoy, "Vatandaşların yanan boruları hemen alındı ve onlara verildi. Ayrıca ana hatların yeniden elden geçirilmesiyle ilgili çalışmalar sürdürülüyor. Vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için bütün kurum ve kuruluşlar olarak onların yanındayız. Bu amaçla bölgede incelemelerde bulunduk. Ayrıca evleri yanan vatandaşlarımızın yeni evlerine kavuşabilmeleriyle ilgili Başbakanımızın talimatları var. Muhtemelen Afet Evleri Genel Müdürlüğü adına Toplu Konut İdaresi'nce ön çalışmalar var. Gerçek hak sahiplerinin kim olduğu konusunda Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü gerekli çalışmaları yapıyor" diye konuştu.

Çalışmalar neticelendikten sonra gerekli işlemlerin yapacaklarını belirten Aksoy, "Özellikle nerelere evler yapılabilir, arazi konusunda Bayındırlık ve İskan Müdürlüğümüz, Defterdarlığımız, Tapu Kadastro Müdürlüğümüz burada çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar bittikten sonra en kısa zamanda ev yapımı ilgi çalışmalara başlanacak" ifadelerini kullandı.

Yangının cam kırığında çıkabileceği kanaati ortaya çıktığını vurgulayan Aksoy, "Netice itibariyle yangının çıkış noktasında bir köşede cam kırıkları bulundu. Orman teşkilatı, jandarma ve ilgili birimlerin ortak çalışması sonucu böyle bir tespit var. Tabii bunun adli sürecini ilgili Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığı yürütecek, bu noktada çalışmalar sürdürülüyor" şeklinde konuştu.

Aksoy, incelemeleri sırasında yangından zarar gören ailelerin çadırlarını da gezerek vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Aksoy, yangınzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda hızla çalıştıklarını söyledi. Doktorlardan, mahalle muhtarlarından ve ilgili müdürlüklerden bilgiler alan Aksoy, en kısa sürede bütün ihtiyaçların karşılanacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 13:13:44
Güncelleme :23 Temmuz 2008 Çarşamba 13:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?