2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yanan ormanlık alan ağaçlandırılacak

Orman Genel Müdür Yardımcısı M.Ali Yılmaz, Gülnar'daki yangında tahrip olan ormanlık alanların yeniden ağaçlandırılması için çalışmaların başladığını bildirdi. 

Yılmaz, beraberinde İşletme Pazarlama Daire Başkanı Erdem Kaplan ve İnşaat İkmal Daire Başkanı Salih Büyüktepe ile birlikte, kısa süre önce orman yangınının yaşandığı Mersin'in Gülnar ilçesinde incelemelerde bulundu. Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, yanan ormanların hızla ağaçlandırılması için çalışmaların büyük bir azim ve kararlılıkla devam ettiğini, bu konuda gerekli tüm tedbirler ve kaynak temini konularının çözümlendiğini kaydetti. 

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara da, yanık sahada üretim ve iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, sahanın yeniden ormanlaştırılması amacıyla önce yanan ağaçların kesilerek sahadan çıkarılması işlemlerinin yapıldığını söyledi. Yılmaz'ın ziyaretinde genel üretim politikalarının yanı sıra yanık sahanın yeniden ağaçlandırılması için gerekli tedbirlerin alınması, sahanın ihtiyacı olan yeni yol, büyük onarım, sanat yapıları gibi tesisler için gerekli kaynağın temini konularının görüşüldüğünü ifade eden Gözükara, sahaya dikilecek fidanların, yörenin orijin özelliklerini taşıyan tohumlardan elde edilmesi için fidan üretimi yapılan fidanlıkların kullanılacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 18:29:19
Güncelleme :14 Ağustos 2008 Perşembe 18:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?