5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yangın ekipleri göreve hazır

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, yangın mevsimi olması nedeniyle orman yangınlarına karşı gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, "53 yangın gözetleme kulesinde 24 saat gözetleme yapıyoruz" dedi.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukanlıgil, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı bazı birimleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Mersin'in orman yangınları açısından en riskli bölgelerden biri olduğunu vurgulayan Ulukanlıgil, ilk müdahale ekiplerinin muhtemel yangınlara karşı hazırlıklı olduğunu görmenin kendisini memnun ettiğini söyledİ.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara ise, Mersin'in Akdeniz iklim kuşağında olması nedeniyle yangına birinci derecede hassas bölge durumunda olduğunu vurguladı. Bölge Müdürlüğü olarak 53 yangın gözetleme kulesinde 24 saat gözetleme yapıldığını kaydeden Gözükara, bunun yanında her saat başı meteorolojik ölçümler alındığını ve buna göre tavır belirlediklerini söyledi.

Nem oranının düşük, rüzgarın şiddetini artırdığı riskli noktalarda, yerleşim yeri yakınlarında ve enerji nakil hatlarının geçtiği bölgelerde motorize ekiplerle sık sık kontroller yapıldığını ifade eden Gözükara, "Ayrıca orman yangını riskinin yüksek olduğu durumlarda tedbir için enerji nakil hatlarının elektrikleri kestirilmekte, kaymakamlıklar, yerel yöneticiler, köy muhtarları, köy imamları ile orman personeli cep telefonlarından gönderilen mesajla uyarılmaktadır. Poyrazın şiddetli estiği işletmelerimize diğer işletmelerden arazöz ve ekip kaydırmaları yapılmaktadır. Büyük yangınlarda yangın komuta merkezi olarak kullanılmak üzere bir adet karavan da, kişisel ihtiyaçlar göz önüne alınarak düzenlendi. Bölge Müdürlüğü olarak yangına her anlamda hazırlıklı durumdayız" diye konuştu.

Gözükara, 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği' çalışmaları kapsamında ise, yılda 15 bin hektar sahada rehabilitasyon ve ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını hatırlatarak, bu sahalarda kullanılmak üzere yetişme durumuna en uygun yerlerde kurulan geçici orman içi fidanlıklarda 4 milyon 650 bin adet tüplü sedir, kızılçam, karaçam, fıstıkçamı, harnup, defne, alıç, badem, incir, akasya ve servi fidanları üretildiğini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 15:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?