2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yangın uzaydan görüldü

Mersin'in Gülnar ilçesinde dün başlayıp 2 kişinin ölümü ve 40 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan orman yangını hala kontrol altına alınamadı.

400 hektardan fazla alanın tahrip olduğu yangında 200'den fazla köy evi zarar gördü.

Yangında mahsur kalarak yardım isteyen Orman Koruma Şube Müdürü Kemal Demirbaş, bir süre sonra kurtarıldı. Gülnar Orman İşletme Müdürü Hasan Keskin ve 3 personel de araçlarını bırakarak canlarını zor kurtardı. 3 arazöz ile bir pikap tamamen yandı.

Mersin Orman Müdürlüğü'nün yanı sıra Adana, Kahramanmaraş, Denizli, Antalya, Isparta'dan takviyenin geldiği yangına, 1 uçak, 4 helikopter ve 100'ün üzerinde itfaiye ekibi müdahale etti.

Yangın nedeniyle Delikkaya, Kavakoluğu, Korucuk, Tepeköy, Çavuşlar, Koçaşlı, Beydili ve Lapa köyleri ile Büyükeceli beldesinde tedbirler artırıldı.

Gülnarlılar, öğle namazını müteakip Merkez Ulu Camii'nde biraraya gelerek, yangının sönmesi için dua etti. Adana'daki Akdeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden bölgeye 300 çadır, 150 yatak, 10 mutfak seti, çadır, battaniye ve gıda kolileri gönderildi.

Yangının kontrol altına alınaması üzerine iznini yarıda kesip Ankara'dan Mersin'e dönen Vali Hüseyin Aksoy, Kavakoğlu ile Korucuk köyleri yakınında anız yakma nedeniyle çıkan orman yangınının etkili rüzgarın etkisiyle hızla büyüdüğü söyledi.

Yangının yoğunlaştığı Delikkaya bölgesinde incelemelerde bulunan Aksoy, ''Yangın dolayısıyla sahil kesiminde herhangi bir tehlike söz konusu değil. Tatilcilerimiz ve vatandaşlarımız paniğe kapılmasın. Yangınla 4 koldan mücadelemiz sürüyor. 1 uçak, 4 helikopter ve çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Etkili rüzgar nedeniyle havadan müdahale eden ekiplerimiz zaman zaman çalışmalarında zorlanıyor." dedi.

Bazı vatandaşların ekiplerin yeterli hassasiyeti göstermediği yönünde şikayetleri üzerine Vali Aksoy, köydeki zararların karşılanması ve vatandaşların mağdur edilmemesi için gereken çalışmaların yapılacağını vurguladı.

Mersin İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Dairesi Başkanı Hüsnü Öz, ekiplerin gece gündüz demeden çalıştıklarını vurguladı. Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel de, "Yangında tek tesellimiz ölü sayısının 2 ile sınırlı kalması, ancak ağır yaralanan bir kişi Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı." şeklinde konuştu.

Büyükeceli Belde Belediye Başkanı Kemal Güdül de, "Akdeniz'in ciğerleri yandı. Bizim de yüreğimiz ağzımızda." diye konuştu.

ülnar'daki orman yangınında Kavakoluğu köyünde hayvanlarını otlatan Hatice Kırlangıç (60) ile torunu Hatice Bulut (16) hayatını kaybetmiş, anne Fatma Bulut da ağır yaralanmıştı.


YANGININ SÖNMESİ İÇİN CAMİDE TOPLUCA DUA ETTİ

Mersin'in Gülnar ilçesinde dün başlayan ve 2 kişinin ölümüne yol açan orman yangını devam ediyor.

Gülnarlılar, bugün öğle namazını müteakip Merkez Ulu Camii'nde biraraya gelerek, yangının sönmesi için dua etti. Duayı emekli imam Hasan Sezer yaptırdı. Hasan Sezer, iki gündür devam eden yangının bir an önce sönmesi için Allah'tan yardım istediklerini söyledi.

star
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 21:06:21
Güncelleme :8 Temmuz 2008 Salı 21:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?