3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yangın yabani hayvanları telef etti

Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınında insanların yanı sıra yaban hayatının da büyük zarar gördüğü bildirildi.

Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, geniş bir alan da etkili olan orman yangında, bölgede yaşayan başta yaban keçisi, yırtıcı kuş türleri, tavşan, yaban domuzu, sürüngenler olmak üzere daha bir çok yaban hayvanın da telef olduğunu söyledi.

Ormanlık alanlara her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Saday, "Her gün bir yangın haberiyle karşılaşıyoruz. Orman yangınlarının artışına üzülmemek elde değil. Küresel ısınma bir taraftan, milli servetlerimizin yok olması bir taraftan. Kiminin barınağı, kiminin de geçim kaynağı ormanlar. Doğal kaynakların korunmasında ve sürdürülebilir bir kalkınmada yaban hayatı ile canlıların yaşam ortamlarının korunmasının hayati önem arz ettiğinin hepimiz bilincindeyiz. Orman varlığımızın yangınlarla tahrip olması sonucu; başta çevre kirliliği olmak üzere birçok olumsuzlukla karşı karşıya kalmaktayız. Çıkan yangınlar, hem o yörede yaşayan insanları hem de yaban hayatını olumsuz şekilde etkilemektedir." dedi.

Bir ülkenin, sadece sınırlarının ve topraklarının korunmasının yeterli olmadığına dikkat çeken Saday, "Yaban hayatı olmayan, ormanları yanan, denizleri kirlenen ve sulak alanları kuruyan bir ülke, o ülkede yaşayanlara mutluluk veremez.Yaşadığımız bu felaket karşısında İl Çevre ve Orman Müdürlüğü olarak yok olan orman varlığımızın yeniden yeşermesi ve oradaki doğal hayatın tekrar canlanması için her zaman olduğu gibi büyük özveri ile çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 17:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?