4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yangında can pazarı

YANGINDA CAN PAZARI

Mersin'de, beş katlı bir apartmanın birinci katında çıkan yangında can pazarı yaşandı. Yangın nedeniyle binanın üst katlarında mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ve polisin yoğun çabaları sonrası kurtarılabildi.

Dumlupınar Mahallesi Dumlupınar Caddesinde beş katlı bir binanın 1. katında yangın çıktı. Cezayir (72) ve Şaziye Yıldıran (71) çiftine ait evin mutfak kısmında, buzdolabında meydana gelen bir arızadan kaynaklı çıktığı belirtilen yangın kısa sürede daireyi sardı. Üst kata da sıçrayan yangına Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın nedeniyle üst katlarda mahsur kalanlara, itfaiye araçlarından uzatılan merdivenlerle ulaşıldı.

Pencerelere çıkan vatandaşlar, itfaiye ve polis ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Tam bir panik ve can pazarının yaşandığı olayda, dumandan etkilenerek fenalaşmasına rağmen eşinin binada olduğunu haykıran Şaziye Yıldıran ambulansa binmek istemedi. Görevlilerin çabasına rağmen güçlükle ambulansa götürülen yaşlı kadın, kocası bulunmadan hastaneye gitmeyi reddederek olay yerinde kaldı.

Bir süre sonra yaşlı kadının kocası Cezayir Yıldıran asansörde baygın vaziyette bulundu. Dumandan etkilendiği için kendinden geçmiş vaziyette bulunan yaşlı adam, itfaiye ekiplerince binadan çıkarılarak ambulansa taşındı. Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Cezayir Yıldıran tedavi altına alındı.

Öte yandan 5 yaşındaki çocuğu ile birlikte itfaiye ekiplerince kurtarılan bir kadın da, oğluna sarılıp gözyaşı döktü. Dumandan etkilenerek olay yerindeki ambulansta tedavi gören Sıdıka Soyan, alt kattan gelen sesler üzerine pencereye çıktığını, yangın olduğunu görünce itfaiyeyi aradığını belirterek, "Bu sırada duman tüm binayı sardı. Kaçamadım ve içeride mahsur kaldım" dedi. Dumandan etkilenen Gülşen Sarıbek ile Şaziye Yıldıran'ın da Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğü öğrenildi.

YANGINDA CAN PAZARI
YANGINDA CAN PAZARI
YANGINDA CAN PAZARI
YANGINDA CAN PAZARI
YANGINDA CAN PAZARI
YANGINDA CAN PAZARI
YANGINDA CAN PAZARI
YANGINDA CAN PAZARI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 14:15:02
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 16:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?