2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yangınzedeler buzdolabı istiyor

Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınında evleri yanan, şu anda prefabrik evler ve çadırlarda hayatlarını sürdüren vatandaşlar, Ramazan ayı öncesi en büyük ihtiyaçlarının buzdolabı olduğunu ifade ettiler.

Aşırı sıcaklardan dolayı tüm yemeklerinin bozulduğunu ve koktuğunu vurgulayan yangınzedeler, Ramazan ayı öncesi buzdolabı, ocak ve televizyon istediler. Su ve elektrik sıkıntısı da çektiklerini dile getiren yangınzedeler, elektriğin kısıtlı verildiğini belirttiler.

İhtiyaçlarını, tankerlerle 2 günde bir getirilen suyla karşıladıklarını ifade eden ortopedik felçli Hanife Özden, "Buzdolabımız olmadığı için sıcaklardan dolayı yemeklerimizi ikinci bir öğün için saklayamıyoruz. Sularımız duş alacak kadar ısınıyor. Ramazan ayı öncesi devletimizden bizlere buzdolabı yardımında bulunmasını istiyoruz. Bir an önce evlerimizin yapılmasını ve yağmur-çamur olmadan evlerimize geçmek istiyoruz" dedi.

Gülnar Kaymakamı Mehmet Yıldırım ise, evlerinin üzerine kaya düşmesi sonucu mağdur olan 10 aile ile birlikte toplam 87 ailenin prefabrik konutlarda ve çadırlarda kaldığını belirterek, "Bu yangından 300 sosyal güvenliği olmayan ve 200 de sosyal güvenliği olan kişi zarar görmüştür. Zarar gören aileler için yapılacak olan konut yerlerinin kamulaştırması yapıldı. Önümüzdeki hafta içerisinde çalışmaların başlamasını bekliyoruz. Yangınlardan zarar gören 77 aileye 3 bin YTL para yardımında bulunuldu. Bunun yanında büyükbaş hayvan için 2 bin, küçükbaş hayvan için ise 150 YTL para yardımı yapıldı. Bugüne kadar yangınzedelere 1 milyon YTL para aktarıldı. Önümüzdeki günlerde de 104 bin YTL ödenek tekrar aktarılacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 17:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?