2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yangınzedelere 12 kamyon yardım

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi tarafından Gülnar'daki yangında evlerini ve eşyalarını kaybeden vatandaşlara 12 kamyon yardım gönderildi.


Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen orman yangını sonrası Gülnarlı vatandaşların yaşadığı acıyı yüreklerinde hissettiklerini söyleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hayırsever vatandaşların da katkıda bulunduğu 12 kamyondan oluşan gıda ve yiyecek malzemeleri ile ev eşyalarını mağdur vatandaşlara teslim edilmek üzere Gülnar'a gönderdiklerini söyledi.


Tuna, halkın bir duyarlılık örneği sergilediğini belirterek, yardım kampanyasına katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.


Birlik ve beraberliğin önemine değinen Başkan Tuna, Toroslar Belediyesi olarak 10 ton gıda maddesi temin ettiklerini, diğer eşyalar ile yiyecek ve içecek maddelerinin ise halkın yardımıyla toplandığını kaydetti. Bu yardımların sadece giyecek ve gıda yardımlarıyla sınırlı kalmayacağını ifade eden Tuna, "Mersinimizin en güzel ilçelerinden biri olan Gülnar'ın yeniden aynı düzene gelebilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Allah bir daha böyle felaket göstermesin. Yardım çalışmalarımız devam edecek. Yardımlara katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Gülnar'da yaşanan ve hepimizi derin üzüntüye boğan orman yangınında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.


Yardım malzemeleriyle birlikte Gülnar'a giden Başkan Tuna, oradaki vatandaşlarla görüşerek, sorunlarını dinledi.


Yiyecek ve içeceklerden oluşan gıda malzemeleri, buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırınlı ocaktan oluşan beyaz eşyalar, koltuk takımları, masa, sandalye, yatak, yorgan ve battaniyeden oluşan ev eşyaları ile ayakkabıların da bulunduğu her türlü giyim eşyasından oluşan 12 kamyon yardım malzemesi, dün Gülnar'daki mağdur vatandaşlara teslim edilmek üzere kriz masasına teslim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 16:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?