3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yangınzedelere yardım yağıyor

Mersin'in Gülnar ilçesinde 7 Temmuz Pazartesi günü çıkan ve 3. gününde kontrol altına alınabilen orman yangınının zararlarını telafi etmek için Mersin belediyeleri seferber oldu. Belediyeler, yangın bölgesine kamyonlarla gıda, su, giyecek ve temizlik malzemeleri gönderiyor.

Yangının 2. gününden itibaren mağdur olan orman köylüsüne gıda ve giyecek yardımında bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir belediyelerinin bölgeye yardımları sürüyor. Bu çerçevede, Mersin Büyükşehir Belediyesi 5 bin koli gıda, 5 bin adet ekmek ve tonlarca meyve-sebze göndermesinin ardından bölge halkının ihtiyacı olan giysi, temizlik malzemesi ve içme suyundan oluşan yaşam malzemeleri gönderdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yangında evlerini, mallarını ve hayvanlarını kaybederek mağdur olan köylülere yardımcı olmaya devam ettiklerini bildirdi. Bölge halkının giysi, içme suyu ve temizlik malzemesi ihtiyacı olduğu bilgisini almaları üzerine hemen harekete geçerek bu malzemeleri Gülnar’a gönderdiklerini belirten Özcan, “Gülnar'a 2 ton içme suyu, şalvar, pike, spor ayakkabıları, çorap, bay-bayan tişört, gömlek ve iç çamaşırından oluşan ikinci yardım kamyonlarımız bugün yola çıktı. Ayrıca burada yangından mağdur olan vatandaşlarımızın üniversitede okuyan çocuklarına burs vereceğiz. İlköğretim döneminde ise burada yaşayan çocuklarımıza kırtasiye malzemelerini kendimiz götürüp teslim edeceğiz” dedi.

Gülnar’a her türlü desteği ve yardımı vermeye devam edeceklerini bildiren Özcan, Gülnar’ın bir daha böylesi bir acı yaşamamasını diledi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da yangının 2. günü bölgeye gönderdikleri gıda kolileri dışında yarın da çeşitli yaşam malzemelerinin bulunduğu 7-8 kamyonu Gülnar’a göndereceklerini bildirdi. Tuna, yangında zarar gören alanların yeniden eski haline gelmesi için yapılacak her türlü çalışmanın direk içinde olacaklarını da kaydetti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 16:17:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?