4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yaralı flamingoya sahip çıkıldı

SOKAK KÖPEĞİNİN SALDIRISINA UĞRAYAN FLAMİNGO AYAĞINI KAYBETTİ

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kocahasanlı beldesinde bir sokak köpeğinin saldırısı sonucu ayaklarından birini kaybeden flamingo, Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerine teslim edildi.

Kocahasanlı beldesinde Kardelenler Özel Engelli Yatılı Bakımevi önüne düşen ve bir sokak köpeğinin saldırısı ile ayağı kopan yaralı flamingoya kurumda görevli hemşire tarafından ilk müdahale yapıldı. Bir süre kurumda kalan yaralı flamingo, tedavisi ve rehabilitasyonu için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi yetkililerine teslim edildi. Bakımevi yetkilisi Bahattin Kıvrak, bina önüne düşen flamingonun açlık sebebiyle bitkin düştüğünü ve sürüsünden koparak elektrik tellerine

çarpıp yaralandığını tahmin ettiklerini belirtti. Kıvrak, "Bir de bu yetmiyormuş gibi flamingo sokak köpeğinin saldırısına uğramış ve bacağının birini kaybetmiş. Olayın farkına vardık ve flamingoyu kurtardık. Kurumda görevli hemşiremiz tarafından flamingonun kopan ayağına ilk müdahale yapıldı. Böylesine güzel bir kuşun telef olmasına gönlümüz razı olmazdı" dedi.

Flamingoyu balıkla beslemeye çalıştıklarını ifade eden Kıvrak, "En azından birkaç tane balık yedi ve hayatta kaldı. Bugün de durumu Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi yetkililerine bildirdik. Sağ olsunlar yarım saat içinde kurumumuza ulaşarak tedavi için harekete geçtiler" diye konuştu.

Yaralı flamingoyu teslim alan Milli Parklar Şubesi yetkilisi Mustafa Güler, kurumda görevli veterinerler tarafından flamingonun tedavisi sonrası rehabilitasyon merkezine sevk edileceğini belirterek, nesli tükensin tükenmesin bütün hayvanların tedavisi için seferber olduklarını kaydetti.

Yaralı flamingo acı çekmemesi için bir kutuya konularak, hayvan tedavi merkezine götürüldü.

SOKAK KÖPEĞİNİN SALDIRISINA UĞRAYAN FLAMİNGO AYAĞINI KAYBETTİ
SOKAK KÖPEĞİNİN SALDIRISINA UĞRAYAN FLAMİNGO AYAĞINI KAYBETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 16:03:01
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 16:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?