4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yaralı şahine sahip çıkıldı

YARALI ŞAHİNE DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR SAHİP ÇIKTI

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Sökün köyünde vatandaşlarca yaralı halde bulunan şahin, Silifke Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği'ne teslim edildi.

Mühendislik yetkililerince, bakması için kuş yetiştiricisi Mehmet Toker adlı vatandaşa verilen yaralı şahinin kırılan kanadı sarıldı, hayvan et ve ciğerle beslendi.

Atmaca eğiticisi Mehmet Toker, avlanırken ağaç dalı ya da elektrik teline çarparak yaralandığı sanılan şahinin kırılan kanadını tahta parçaları yardımıyla sargı beziyle sardı. Şahini et ve ciğerle besleyen Toker, iyileşinceye kadar hayvanın bakımını üstleneceğini, daha sonra da şahini doğaya bırakacağını belirtti.

Ayakkabı tamir ve imalatı yapan 2 çocuk sahibi Mehmet Toker, "Şahini Sökün köyü sınırlarında vatandaşlar bulup Silifke Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği'ne teslim etmişler. Yetkili arkadaşlarımız da bana getirdiler. Şahinin bir kanadı feci halde kırılmış. 2 küçük tahta parçası ve gazlı bezle kırık kanadı sardık. Et ve ciğer yedirdik. Yırtıcı bir hayvan olan şahin, kendisine yardım ettiğimizi anladığından bu işlemler sırasında hareket etmeden bekledi. Bir süre onun bakımını yapacağım" dedi.

Silifke Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği yetkilileri ise atmaca eğiticisi olan Toker'in kuşlarla ilgili yeterli bilgiye sahip olmasından ve doğayı, kuşları çok sevmesinden dolayı yaralı şahini ona teslim ettiklerini, iyileştikten sonra şahinin tekrar doğaya bırakılacağını kaydettiler.

YARALI ŞAHİNE DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR SAHİP ÇIKTI
YARALI ŞAHİNE DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR SAHİP ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 10:46:02
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 14:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?