4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Yarasa' Mersin'de kanat çırpacak!

'YARASA' KANAT ÇIRPMAYA HAZIRLANIYOR

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Johann Strauss'un en önemli eserleri arasında gösterilen 'Yarasa' adlı operetin galasını ünlü tenör Hakan Aysev'in de konuk sanatçı olarak katılacağı etkinlikle gerçekleştirecek.

5 Ocak Salı günü Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan opereti Vladimir Lungu'nun yöneteceği belirtilirken, Kenan Korbek'in sahneye koyduğu eserin dekor tasarımını Seyhan Atamer, kostüm tasarımını Çimen Somuncuoğlu üstlendi. Zdravko Lazarov'un koro şefi olarak öne çıktığı temsilin koreografisini konuk sanatçı Neslihan Öztürk hazırladı, ışıkta ise Ahmet Defne'nin görev yapacağı dile getirildi.

Eserin başlıca rollerini Eisenstein'da Ziya Humar ve konuk sanatçı Fatih Şanal, Rosalinde'de Nazlı Alptekin ve Bengi İspir Özdülger, Alfred'de Mustafa Özer, Adele'de Funda Uyanık Özer ve Ayşegül Devrim Serdar, Dr. Falke'de Orhan Yıldız, Frank'da Hasan Berk ve Ufuk Kasar, Prens Orlowsky'de Gülden Berber ve Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Frosch'da Tolga Erden, İda'da Melda Aygün ve Sevil Erçak, Blind'de de Alpay Noyan'ın paylaşacağı açıklandı.

Hakan Aysev'in de konuk olarak katılarak, sürpriz şarkılarla Mersinli müzikseverlerin karşısına çıkacağını kaydeden MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, prömiyeri yoğun ilgi gören operetin aynı ilgiyi galada da göreceğine inandığını söyledi. Alptekin, Viyana balo salonlarının ihtişamını, eğlence ve zevkin hafifliğinin yanında karmaşık bir ilişki ağını metni ve rejisiyle sahneye taşıyan operetin, valslerle bezeli müziğiyle de seyircisinin ilgisini çekeceğini vurguladı.

Alptekin, "Özellikle Seyhan Atamer'in tasarımını yaptığı döner sahne; bu tür komedilerde, aldatmacalar, kılık değiştirmeler gibi durumlar için kullanılan durağan kapı dekoru yerine sahneye farklı bir hareket kazandırıyor. Döner sahne bir kamera gibi seyirciye aynı anda birkaç farklı karakter ve durumu göstererek neredeyse bir sinema filmi etkisi oluşturuyor" dedi.

'YARASA' KANAT ÇIRPMAYA HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 11:28:04
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 13:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?