4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Yarasa' son kez sahnelenecek

'YARASA' SON KEZ SAHNELENECEK

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), vals denilince akla ilk gelen isim olarak öne çıkan Johann Strauss'un en bilinen opereti olan; 'Yarasa'yı bu sezon son kez izleyicisiyle buluşturacak.

Yarın akşam Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan operetin orkestra şefliğini Vladimir Lungu üstlenirken, Kenan Korbek tarafından sahneye konulan eserin dekor tasarımını Seyhan Atamer, kostüm tasarımını da Çimen Somuncuoğlu'nun hazırladığı bildirildi. Zdravko Lazarov'un koro şefi olarak görev yapacağı temsilin ışıklarını Ahmet Defne üstlenirken, koreografide de konuk sanatçı Neslihan Öztürk'ün ismi öne çıkıyor.

Eserin başlıca rollerini de; Eisenstein'da Ziya Humar; Rosalinde'de Nazlı Alptekin ve Bengi İspir Özdülger; Alfred'de Mustafa Özer; Adele'de Funda Uyanık; Dr. Falke'de Orhan Yıldız; Frank'da Hasan Berk ve Ufuk Kasar; Prens Orlowsky'de Gülden Berber ve Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı; Frosch'da Tolga Erden; İda'da Melda Aygün ve Sevil Erçak; Blind'de ise Alpay Noyan paylaşacağı açıklandı.

Strauss'un en çok bilinen opereti olarak öne çıkan; 'Yarasa'nın aynı zamanda da Viyana balo salonlarının ihtişamını, eğlence ve zevkin hafifliğinin yanı sıra karmaşık ilişki ağını metni ve rejisiyle sahneye taşıdığını anlatan MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, Valslerle bezeli müziğiyle de seyircisini kendine çeken operet, özellikle herkesin yakından tanıdığı uvertürüyle de ön plana çıkıyor. Son kez sahneleyeceğimiz eserin kaçırılmamasını tavsiye ediyorum" dedi.

'YARASA' SON KEZ SAHNELENECEK
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 15:16:02
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 15:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?