5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yarın hayat duracak!

İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de yarın hayat duracak. KESK ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar, kentte ilk defa büyük bir eylemde güçbirliği yapma kararı aldı. Buna bağlı olarak yarın Mersin'de acil durumlar dışında hiçbir kamu hizmeti verilmeyeceği açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısındaysa eylemin detayları hakkında açıklamalarda bulunuldu. Burada konuşan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Antmen, bugün gelinen noktada Türkiye'de işlerin yolunda gitmediğini vurgulayarak, dünya ölçeğinde yaşanan krizden en çok etkilenen ülkelerin başında Türkiye'nin de yar aldığını söyledi. Antmen, yaşanan son süreçte işten çıkartılanların sayısının 1.5 milyona ulaştığını iddia ederek, bunun yanında esnafın kepenk kapatma noktasına geldiğini, çalışanlarınsa çok düşük ücretlerle ağır çalışma yükü altında yaşamaya çalıştığını dile getirdi.

2010 yılı bütçesiyle birlikte krizin yükünün emekçilerin omzuna yüklenmeye çalışıldığını ifade eden Ahmet Antmen, "Emekçilerin kazanılmış haklarıysa bir bir budanıyor. İnsanca bir emeklilik, insana yakışır bir sağlık hizmeti emekçiler için hayal haline getiriliyor. Emekçilerin, örgütlü güçlerinden başka güvenecekleri bir güç yoktur. Dünyanın her yerinde sadece örgütlenen emekçiler haklarını alabilmiştir. Bunların başında toplu sözleşme yapma hakkı gelir, grev hakkı gelir. Bu hakları olmayan emekçilerin kaderiyse sermayenin iki durağı arasındadır" dedi.

Hükümete bugüne kadar; toplu iş sözleşmesi ve grev yapma hakkının yanında ücret artışları konusunda talepte bulunmalarına karşın bunların hiçbirinin yerine getirilmediğini anlatan Antmen, bu noktada da kendilerine grev yapmaktan bir başka ifadeyle de emekten gelen güçlerini kullanmaktan başka yol bırakılmadığını savundu. Antmen, bu kapsamda da Türkiye genelinde olduğu gibi yarın Mersin'de de acil durumlar dışında hiçbir kamu hizmeti verilmeyeceğini, ayrıca İstasyon Meydanı'ndan başlayıp AK Parti Mersin İl Binası önünde son bulacak bir yürüyüş de gerçekleştireceklerini açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Tebavil Akıncı da, hak mücadelesi adına yarın alanlarda olacaklarının altını çizerek, yapacakları eyleme toplumun tüm kesimlerinin de destek vermesi çağrısında bulundu. Akıncı, "Eyleme destek için herkesin yapabileceği bir şey var. Mesela yarın, bir günlüğüne çocuklarınızı okula göndermeyin. Varsayın ki, kendisi aşı yaptırmadığı halde öğrencilere aşıt yaptıran Milli Eğitim Bakanı bir günlük 'domuz gribi' tatili verdi. Yarın bir günlüğüne Vergi Dairesi'ne, hastaneye, postaneye ve diğer kamu kuruluşlarına gitmeyin. Hiçbir hizmet talep etmeyin. Varsayın ki, Kurban Bayramı tatili bir gün önce başladı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 16:06:00
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 16:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?