2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yasadışı Nevruz gösterisi

Mersin'de, Nevruz'u bahane ederek korsan gösteriler düzenleyen terör örgütü PKK yandaşlarına, polis ekipleri müdahale etti.


Mersin'de terör örgütü yandaşları, yarın yapılacak olan Nevruz'u bahane ederek gece saatlerinde korsan gösteriler düzenledi.

Örgüt yandaşlarının gösterileri özellikle Şevket Sümer, Güneş, Kardali, Yumuktepe ve Batıkent mahallelerinde yoğunlaşırken, göstericiler ara sokaklarda ateş yakıp, etrafında halaylar çekti ve terör örgütü lehine slogan attı. Ara sokaklarda yolları çöp konteynırı ile kapatan örgüt yandaşları, ana yollarda da yoldan geçen araçları taşladı.

Demirtaş Mahallesi'nde boş bir alanda ateş yakarak, etrafında halay çeken gruba, polis panzerlerle müdahale etti. Yüzlerce kişiden oluşan grubu önce uzaktan izleyen polis ekipleri, grubun örgütün sözde bayrağını açması ve terör örgütü lehine sloganlar atması üzerine şahıslara müdahale etti. Çevik kuvvet ve polis panzerleriyle yapılan müdahalede, kalabalık panzerlere taşlarla saldırdı. Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçarak dağılan terör örgütü yandaşları, polisin sıktığı gaz bombalarını da yerden alarak tekrar polis ekiplerinin olduğu yöne attı.

Terör örgütü yandaşları ara sokaklarda sloganlar atarak izlerini kaybettirirken, olaylar nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin camları kırıldı. Polisin, olayların yaşandığı mahallelerde aldığı yoğun güvenlik önlemleri sürüyor

İha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 00:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?