30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Yasak avlanmaya geçit yok

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde konuşlanan Sahil Güvenlik botu, yasa dışı balık avcılığına müsaade etmiyor.

Son yıllarda deniz canlılarının kaçak ve bilinçsiz avlanma nedeniyle yaşadığı zararın önüne geçilmek için başlatılan çalışmalar sürüyor. Alınan önlemler kapsamında, her an hazır durumda olan TCSG-305 Sahil Güvenlik botu, trol avcılığı başta olmak üzere yasa dışı avlanmaya imkan vermiyor.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, yanlış avlanma nedeniyle gelecek nesillerin çok sayıda deniz canlısını görme şansı bulunmadığını belirterek, “Bu noktada Sahil Güvenlik ekipleri 24 saat 158 hattına gelen ihbarları değerlendiriyor ve denizde yaptığı denetimlerle kaçak avcılıkla mücadele ediyor. Yanlış avlanma sadece balıklara değil, üreme yeri olarak ilçemiz sahillerini seçen deniz kaplumbağaları, Akdeniz Fokları ve Köpek Balıklarını da tehdit ediyor.” dedi.

Denetimlerin sadece denizde yapılmasının yeterli olmadığını vurgulayan Kaymakam Damatlar hayatında balık olan herkesin bilinçli hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2011 Çarşamba 12:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?