3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yaşamak için yardım bekliyor

Mersin'in Silifke ilçesinde Esetekin ailesinin 6 yaşındaki kızı Gizem, karaciğer ve dalak büyümesi hastalığı nedeniyle ölüm kalım mücadelesi veriyor. Küçük Gizem, "Ben ölmek değil yaşamak istiyorum, Büyüklerimden yardım istiyorum" dedi.

Arkarası İlköğretim Okulu 1. sınıfta okuyan öğretmenleri ve arkadaşları tarafından çok sevilen Gizem Esetekin, üstün zekasıyla sınıf birinciliğini kimselere bırakmıyor. Arkum Beldesi'nde oturan anne Naime Esetekin, kızı Gizem'i geçen yıl her gün şiddetli karın ağrısı ve mide bulantısı nedeniyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalına götürdüklerini ve burada kızlarına koyulan teşhis sonucu hastalığı fark ettiklerini söyledi.

Kızına karaciğer ve dalak büyümesi hastalığı teşhisi konulduğunu belirten Esetekin, "Hastanenin kararında ise kızımın metabolizma ünitesi bulunan bir merkezde yakın izlemi gerektiği ve ilaçların hayati önemi olduğu nedeniyle sürekli 15 günde bir aşı yapılması gerektiği raporu verildi.

Eşim İzmir'de bir kurumda bekçi olarak çalışmaktadır. Kızımın 15 günde bir yalnızca tedavisi Adana, İzmir ve Ankara'da yapılmaktadır. Her 15 günde bir kendisine yurt dışından getirtilen iğne yapılıyor. Kızımın dalağı ve karaciğeri yaşıtlarınkinden 6 santimetre daha büyük. Bu büyüme her geçen gün artıyor. Maddi durumumuz iyi değil. Kira parası, gıda parası üstüne üstlük birde kızımın hayatı boyunca kullanacağı ilaç parası gelince başa çıkamıyoruz. Her 15 günde bir iğne yapılmazsa çocuğum ölecek. Bu durumda ne yapacağız bilemiyorum. Duyarlı vatandaşlarımızdan bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Allah'ını seven bizlere yardım etsin" dedi.

Arkarası İlköğretim Okulu 1. sınıfta okuyan küçük Gizem ise, okumak ve büyüyünce doktor olmak istediğini ifade ederek, "Benim hastalığım her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Her 15 günde bir bana iğne yapılıyor. İğne yapılmazsa belki de öleceğim. Ben ölmek değil yaşamak istiyorum. Büyüklerimden yardım istiyorum" diye konuştu.

Gizem, okuldan sonra evine gelip, derslerini yaptığını arta kalan zamanlarında ise annesine ev işlerinde yardımcı olduğunu kimi zaman diğer kardeşlerine baktığını kaydetti.

Anne Naime Esetekin, 1995 yılında akraba evliliği yaptığını geçmişte dört çocuğunun çeşitli nedenlerden dolayı öldüğünü, şimdi ise 6 yaşında Gizem, 3 yaşında Ecem ve 1 yaşında Kemal isminde 3 çocuğu olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 11:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?