5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yaşanabilir Bir Çevre İçin

Mersin’in Erdemli İlçesine bağlı Arpaçbahşiş Belediyesi, Hatay’ın Odabaşı Belediyesi, Adana’nın Yeşilköy Belediyesi ve Almanya Charlottenburg-Wilmerdorf Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Yaşanabilir Bir Çevre İçin Ortak Akıl’ projesi kapsamında “Çevre Günü” etkinliği düzenlendi.

Etkiliğin açılış konuşmasına yapan Arpaçbahşiş Belediye Başkanı Musa Demir, Proje kapsamında Arpaçbahşiş beldesine gelen proje üyesi belediyeler ile Alman misafirleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Projemiz, Türkiye’deki belediyeler ile AB üyesi ülke belediyeleri arasında ortak girişimleri destekleyen “Kentler ve Belediyeler Hibe Programı” kapsamında hazırlanan bir projedir” dedi.

Konuşmasında projenin amaçları ile ilgili bilgilerde veren Demir, “Geliştirilmiş atık toplama, arıtma ve bertaraf atık önleme, geri dönüşüm, iyileştirme, su yönetimi, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji planlamaları üzerine belediyeler arası bilgi ve deneyim paylaşımı sağlama olarak düşünebiliriz. Bu proje Türk ve AB’li ortaklar arasında işbirliği olarak tanımlanmalıdır” diye konuştu.

Charlottenburg-Wilmerdorf Belediyesi başkan yardımcısı Friedrich Grafzulynar, Türkiye’ye, hayran kaldığını ve bunu gizlemek istemediğini belirtti.
Grafzulynar, “Özellikle sahilin ve denizin temiz olması, çevre düzenleme çalışmaları olarak iyi bir mesafe alındığını gözlemledik. Çevre duyarlılığı açısından bu tür etkinlikleri önemsemekteyiz. Yaşanabilir bir çevre için bütün herkesin aynı duyarlılıkla hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Katılımcılar etkinlik sonunda çevre konulu resim yarışmasına katılan eserlerin sergilendiği resim sergisini gezilerek dereceye girenlere ödülleri verildi.
Etkinliğe Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Hatay Odabaşı Belediye Başkanı Hasan Tümer, Adana Yeşilköy Belediye Başkanı Mithat Altunay, Tömük Belediye Başkanı Derviş Yıldırım, Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Taşpınar, Prof. Dr. M. Hamil Nazik, Yrd. Doç. Dr. Yasemin Demircioğlu, Dr. Hüseyin Gümüş, Yrd. Doç. Bekir Dilmaç’ın yanı sıra vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 13:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?