3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yaşargil'e 'Onur Doktoru' unvanı

Mersin Üniversitesi (MEÜ), 'Yüzyılın Beyin Cerrahı' seçilen ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil'e 'Onur Doktoru' unvanı verdi.

Mersin Üniversitesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 12.'si gerçekleştirilen 'Ulusal Anatomi Kongresi' kapsamında, MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Prof. Dr. Gazi Yaşargil önce üniversite cübbesi giydi, sonra da 'Onur Doktoru' unvanını aldı.

Buradaki törende konuşan Yaşargil, söz konusu ödüle layık görülmesinin kendisi açısından kıvanç verici bir gelişme olduğuna dikkat çekerek çok uzun yıllar öncesinde eğitim için Türkiye'den ayrıldığını ve 20 yıllık bir zaman diliminin ardından ilk kez geri döndüğünü söyledi.

Prof. Dr. Yaşargil, Türkiye'ye yıllar sonra yeniden döndüğünde ilk dikkatini çeken konunun gençlerdeki değişiklik olduğunun altını çizerek, "Gençlerin duruşu, oturuşu, kalkışı ve konuşmaları dikkatimi çekti. Türk gençlerinde inanılmaz bir gelişim var. Ülkemdeki gençliğin bu denli gelişmesi beni çok etkiledi ve çalışmalarıma kendi ülkemde, gençlerimle devam etmenin daha doğru olacağına karar verdim" dedi.

Varlığını 120 yaşına kadar sürdüreceğini dile getirip esprilerde bulunan Gazi Yaşargil, bundan sonraki süreçte her platformda gençlerle bir araya geleceğini belirtip, bilgi ve birikimlerini gençlerle paylaştığını ve paylaşmaya da devam ederek bu alanda başlatmış olduğu çalışmalara hız vereceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Amerikan Beyin Cerrahları Birliği'nce 'Yüzyılın Beyin Cerrahı' seçilen Prof. Dr. Gazi Yaşargil'e önce Mersin Üniversitesi cübbesi giydirdi, ardından da 'Onur Doktoru' unvanını takdim etti. Salonda bulunan katılımcılar Yaşargil'i uzun süre ayakta alkışlarken, dünya ünlü beyin cerrahı ise duygu dolu anlar yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 17:23:48
Güncelleme :31 Ekim 2008 Cuma 17:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?