5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yaşasaydı diploma alacaktı!

Mersin'de 'kontör satışı' nedeniyle çıkan kavgada kalbine isabet eden bıçak darbesiyle hayatını kaybeden lise öğrencisinin diploma töreninde hüzün yaşandı. Öğrenciler, hayatını kaybeden arkadaşlarının ardından gözyaşı döktü.

Babasına yardım etmek için okul çıkışı geldiği büfede seyyar kontör satıcılığı yapan H.E. tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülen 18 yaşındaki Coşkun Şit'in okulu Nihal Erdem Ticaret, Anadolu Ticaret ve Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nde bugün düzenlenen mezuniyet töreninde yas vardı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen diploma töreni, Coşkun Şit anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Yapılan konuşmalarda sınıf arkadaşları Şit'i anlattı. Duygu dolu anların yaşandığı törende kimi öğrenci ve veliler gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun diplomasını almak üzere kızı Dilan ile birlikte geldiği törende fenalık geçiren baba İbrahim Şit'i ise öğretmen ve öğrenciler sakinleştirmeye çalıştı.

Öğrencilere temsili diplomaları Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından verildi. Ağabeyinin diplomasını alan Dilan Şit (13), gözyaşlarına boğuldu. Kendisine uzatılan diplomayı alırken içinde büyük bir boşluk hissettiğini dile getiren küçük kız, ağabeyinin yokluğunu hissettiğini ve baktığı her yerde onu
gördüğünü söyledi. Diploma töreni öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu. Törendeki eğlence programının ise Coşkun Şit'in ölümü nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

Katil zanlısı H.E.'den 'canavar' diye bahseden baba İbrahim Şit, "Bu olay artık Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün ve bizim şeref meselemizdir. Oğlumun katili adalete teslim edilinceye kadar bizim şerefimiz ayaklar altındadır" dedi. Oğlunun son isteğinin diploma törenine katılmak olduğunu anlatan baba Şit, ayağından rahatsız olduğu için oğlunun okul çıkışları işlettiği büfeye gelerek, kendisine yardımcı olduğunu söyledi. "Keşke o gün oğlum bana yalan söyleseydi de okulda arkadaşlarıyla birlikte futbol maçına gidip büfeye 1 saat geç gelseydi, bugün yaşıyor olacaktı" diyen Şit, saldırıyı gerçekleştiren H.E.'nin kendisine ve ailesine kin güttüğünü ileri sürdü.

Saldırı anını anlatan Şit, o anda oğlunun hayatta kalabilmesinden başka bir şey düşünmediğini ve çaresizce çevresindeki insanlardan yardım istediğini dile getirdi.

Şit, "Olay yerinden kaçmaya çalışırken oğlum kalbine aldığı bıçak darbesiyle yere yüzü koyun düştü. O anda yüzü gözü mosmor oldu. Ben de yaralıydım ve karnımdan kan akıyordu. Ama o an gözüm oğlumdan başkasını görmüyordu. Oğluma sarıldım ve bana bir şeyler söylemesini istedim ama cevap vermiyordu, öylece kanlar içinde yerde yatıyordu. Keşke hiç yanıma gelmeseydi ve bunları yaşamasaydık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 19:28:42
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 19:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?