4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yaşlı kadını torunu öldürtmüş

Mersin'de, yaklaşık 4 ay önce evinde elleri ve ayakları bağlandıktan sonra boğularak öldürülmüş halde bulunan 87 yaşındaki Naciye Engür'ün, cinayet zanlıları yakalandı. Yaşlı kadının, mirası için torunu tarafından tasarlanan bir cinayete kurban gittiği ileri sürüldü. 

Alınan bilgiye göre, 8 Ağustos 2006 tarihinde Yeni Mahalle'deki evinde, elleri ve ayakları bağlandıktan sonra, başındaki tülbentle boğularak öldürülen Neciye Engür cinayetiyle ilgili soruşturmayı sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı cinayet masası dedektifleri, elde ettikleri deliller doğrultusunda, torunu S. T. (38) ile torununun arkadaşları R.A. (29) ve M. A. (17) isimli şahısları gözaltına aldı.

Şüphelilerden S.T., emniyette "susma" hakkını kullanırken, R. A.'nın suçunu itiraf ederek, S. T.'nin kendilerine cinayet için 15 bin YTL teklif ettiğini söylediği öğrenildi. R. A.'nın, ayrıca ifadesinde, evin anahtarının öldürülen kadının torunu tarafından kendilerine verildiğini ve olaya hırsızlık süsü vermek için evi dağıttıklarını söylediği kaydedildi. 

Cinayetin miras meselesi yüzünden işlenmiş olabileceği ifade edilirken, şüpheliler S. T. ile R.A., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, "Adam öldürmeye azmettirmek ve tasarlayarak adam öldürmek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. 

Diğer şüphelinin ise, yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından adliyeye gönderileceği belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 15:17:27
Güncelleme :28 Kasım 2006 Salı 15:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
demircan ertunç IP: 85.106.224.xxx Tarih : 6.12.2006 10:53:20
ilk basta cınayet masasındakı abılerıme helal olsun dıyorum gercekten cok kucuk ıp ucları sonucu sucluyu buldular sızlerı tebrık edıyorum abılerım selam lar