2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yaşlılara maaş kuyruğu eziyeti!

Mersin'in Tarsus ilçesinde, devlet tarafından her 3 ayda bir verilen 65 yaş üstü yaşlılık maaşını almak isteyen yaşlılar ve özürlüler, uzun kuyruk oluşturdu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren PTT önüne gelen vatandaşlar, saatler ilerledikçe ve sıcaklık arttıkça fenalık geçirmeye başladı.

PTT binası ile Tarsus Adliyesi yanında bulunan kaldırıma oturan vatandaşlar, maaşlarının bir an önce ödenmesini isterlerken, bazı vatandaşlar bağırarak tepkilerini ortaya koydu.

PTT Müdürü Tahir Eroğlu, Tarsus ve köylerinde yaklaşık 5 bin kişinin bu maaşı aldığını belirterek, "Nüfus cüzdanının son sırasına göre vatandaşlarımıza maaş ödemelerini yapıyoruz. Tarsus'ta bu maaşı yaklaşık 5 bin vatandaşımız alıyor. Bugün ise tam 2 bin kişi maaşlarını alabilmek için PTT'ye geldi. Her ödeme döneminin ilk gününde bunlar yaşanıyor" dedi.

Vatandaşların fazla beklememesi ve işlemlerin bir an önce bitmesi için tüm vezneleri açtıklarını ifade eden Eroğlu, "Tüm veznelerimizi maaş ödemeleri için görevlendirdik. Benim halkımızdan tek isteğim, verdiğimiz numara sırasına göre gelip maaş almalarıdır. Numarası gelmemesine rağmen PTT'ye gelerek maaş almak isteyen vatandaşlar bu yoğunluğun yaşanmasına neden oluyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 17:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?