5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yaşlıları 'Şevkat Evi' projesi

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, hayata geçirecekleri 'Şefkat Evleri Projesi' ile birlikte yaşlıların rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerine imkan sağlayacaklarını söyledi.

Mersin ile ilgili olarak hazırlamış olduğu projeleri, 29 Mart'ta kadar her gün birini açıklama kararı alan Mustafa Eyiceoğlu, bu kez de 'Şefkat Evleri Projesi'ni kamuoyuna tanıttı. Sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazlarından birinin de sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın tahsis edilmesi olduğuna dikkat çeken Eyiceoğlu, bunun istikrarlı bir şekilde sürdürülebilmesinin de belediyenin liderliğine ve organizasyon kabiliyetine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Eyiceoğlu, "Göreve geldiğimizde, sosyal problemleri en aza indirmek için imkanlarımızı seferber edeceğiz. Rahat ve huzurlu bir yaşamı en fazla hak eden, başımızın tacı yaşlı vatandaşlarımız için Mersin'de 'Şefkat Evleri'ni kuracağız. Bu evler, Mersin'e bağlı merkez ilçelerde belirlenecek alanlarda kurulacak, bakıma ihtiyaç duyan yaşlılarımızın bakım, dinlenme ve rehabilitasyonları sağlanacak" dedi.

'Şefkat Evleri Projesi' ile birlikte yaşlıların rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri noktasında her türlü sağlık hizmetinin yanında fizik tedavi, hobi merkezleri ve sosyal aktivitelere de yer verileceği bilgisini veren Eyiceoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bunun yanı sıra emekli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Mezitli'de büyük bir sosyal yaşam alanı kuracağız. Emekli vatandaşlarımızın daha iyi vakit geçirebilmeleri için sosyal etkinlikler düzenlenecek, 'Emekli Danışma Platformu' oluşturulacak."
(SNK-AB-Y)
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 18:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?