5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Yaşlıları yük olarak görmemeliyiz'

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, yaşlıların hiçbir zaman yük olarak görülmemesi, aksine onlara saygı ve sevgiyle yaklaşılması gerektiğinin altını çizerek, büyüklerin yaşamda kazandıkları tecrübe ve birikimlerle her zaman yararlanılabilecek kaynaklar olduğunu söyledi.

'Yaşlılar Haftası' kapsamında bir mesaj yayımlayan Vali Aksoy, toplumun ve aynı zamanda da ailenin temel diğeri olarak gösterdiği yaşlıların, geçmişin tecrübelerini bugünlere aktaran, toplumsal kültürle birlikte temel değerlerin yarınlara taşınmasında önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı.

Aksoy, 'Yaşlılar Haftası'nın istenmeden de olsa ihmal edilen büyüklerin ziyaret edilerek, gönüllerinin alınması adına güzel bir davranış olacağını savundu.

Hüseyin Aksoy, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bir çok ülkede yaşlılığın sorun olarak görülmesi, yaşlıları, kendisini değersiz hissetme ve yalnızlaşma korkusuna itmektedir. Bu da, sağlıksız ve mutsuz toplumların oluşmasına yol açmaktadır. Büyüklerimize karşı davranışlarımız çocuklarımız için örnek teşkil edecektir. Bundan dolayıdır ki, her zaman onlara karşı davranışımızda titiz ve duyarlı olmalıyız. Yaşlılarımızı hiçbir zaman yük olarak görmemeli, onlara saygı ve sevgiyle yaklaşmalıyız. Büyüklerimizin yaşamda kazandıkları tecrübeler ve bilgi birikimleri, her zaman yararlanabileceğimiz kaynaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 15:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?