2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yat Limanı yine elde kaldı

Mersin Yat Limanı çıktığı ikinci ihalede de alıcı bulamadı. Altyapı inşaatı tamamlanan yat limanının üstyapı çalışmalarını alıcı firmanın yapması koşulu nedeniyle alıcı bulamadığı belirtiliyor.

1990 yılında yatırım programına alınan, 1993 yılında ihalesi yapılan Mersin Yat Limanı Projesi’nin temeli ancak 1994 yılında atılabildi.

Dönemin Başbakanı Tansu Çiller ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ın temelini attığı yat limanı o dönemin parasıyla 110 bin YTL tahmini bedelle ihale edildi.

Altyapı inşaatı 11 milyon 700 bin YTL harcamayla 2003 yılında tamamlandı. Devlet Limanlar ve Hava Meydanları Genel Müdürlüğü tarafından üstyapı çalışmaları da alıcı firma tarafından yapılmak kaydıyla 2004 yılında açılan ilk ihalede limana alıcı çıkmadı.

Bu yıl açılan ikinci ihalede de aynı sonuç yaşandı. Limanın üstyapı işlerinin yaklaşık 4 milyon euro tutacağı ifade ediliyor.

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Yat Limanı’nın devreye girmesi için her türlü girişimi yapacaklarını belirtti.

"Biz oda olarak bu işi kafaya koyduk" diyen Lokmanoğlu, Mersinli yatırımcılarla görüşeceklerini kaydetti.

Oda Genel Sekreteri Atahan Çukurova ise Mersin Yat Limanı’nı alacak olan firma yada girişim grubunun 10 yıl kar etmemeyi göze alması gerektiğini söyledi.

Antalya ile Mersin arasındaki 500 millik mesafede yat limanı veya elverişli barınak olmadığını belirten Çukurova, "Yatlar bu kadar mesafeye gelmezler. Alanya ve Kumkuyu Yat Limanları’na da alıcı çıkmadı. Aradaki balıkçı barınaklarında elektrik, su gibi yeterli üstyapı hizmetleri bulunsa yatları getirebiliriz. Bunun için 50 millik mesafelerde barınak yada yat limanlarına ihtiyaç var" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 13:54:35
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 15:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?