5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yat Rallisi devam ediyor

20. Uluslararası Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında 22 Nisan'da İstanbul Ataköy'den yola çıkan yatlar, 35 günlük bir maratonun ardından Mersin'e ulaştı. Yatlar, 4 gün boyunca kentte demirleyecek.

Amatör denizciler arasında dostluğun geliştirilmesi ve aynı zamanda da Doğu Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin kültürlerinin tanıtılması amacıyla organize edilen 20. Uluslararası Doğu Akdeniz Yat Rallisi'nde 24 Nisan'da İstanbul Ataköy Marina'dan yola çıkan yatlar Mersin'e ulaştı.

Rallinin 74 gün süreceği ve etkinliğe katılan yatların bin 679 deniz mili kat ederek, Türkiye'nin yanı sıra KKTC, Suriye, Lübnan, İsrail ve Mısır'da yer alan toplam 24 marina ve limanı ziyaret edeceği kaydedildi. Yatlar, bu sabah itibariyle Mersin Limanı'ndan kente giriş yaparak, kendilerini için özel olarak hazırlanan Çamlıbel Balıkçı Barınağı'ndaki iskeleleri yanaşarak demirledi. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı bünyesinde görevli askerlerce karşılanan sporcuların 31 Mayıs'a kadar kentte kalacağı ve bu süreç içinde de Mersin ve Nevşehir'deki ören yerlerini gezeceği belirtildi. 1 Haziran sabahı yatların Mersin'den ayrılarak İskenderun Limanı'na doğru yola çıkacağı bildirildi.

20. Uluslararası Doğu Akdeniz Yat Rallisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Genel Sekreter Yardımcısı Halil Delibaş, organizasyonun bir yarışma olmadığını belirterek, buradaki temel amacın deniz turizmine dikkat çekilmesi olduğunu kaydetti. Rallinin aynı zamanda da bir gezi niteliği taşıdığını ifade eden Delibaş, geçtiğimiz yıllarda Mersin'in Erdemli, Kızkalesi ve Silifke bölgesinde gezilere katılan rallicilerin, bu yıl Kapadokya'yı ziyaret edeceği bilgisini verdi.

Etkinliğin Mersin'in gerek ulusal, gerekse uluslararası arenada tanıtımı noktasında da oldukça önemli olduğunu vurgulayan Delibaş, "Ralli, kentteki gerek turizmi, gerekse de yat turizmini hareketlendireceğine inanıyoruz. Bunun yanında organizasyon kente ekonomik anlamda da katkı sunacak. Her bir yat gittiği her bölgeye yaklaşık 700 dolar bırakıyor. 61 yatı göz önüne aldığımızda bu rakam 43 bin dolara yükseliyor. Bu da Uluslararası Doğu Akdeniz Yat Rallisi'nin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.

Öte yandan 20. Uluslararası Doğu Akdeniz Yat Rallisi'nin 39 günlük bir yolculuğun ardından 3 Temmuz tarihinde İsrail'in Herzliya Limanı'nda sona ereceği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 15:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?