3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yat turizmi gelişiyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde yat turizmiyle uğraşan yatçılar yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Taşucu Limanı'ndan açılan yatlar konuklarını İncekum, Boğsak, Liman kalesi, Tisan ve Dana Adası koylarını gezdirip, Akdeniz'in mavi ve temiz sularında denize girme imkanı sunuyorlar.

Özellikle hafta sonu yatlarda yer bulamayan yerli ve yabancı turistler yatlarla gezilere katılabilmek için 10-15 gün öncesinden yer ayırttırıyorlar. Günübirlik turların yanı sıra akşamları Mehtap turları da düzenleyen yatçılar sezonun iyi başladığını dile getirdiler.

Yatlarla turlara katılan yerli ve yabancı turistler caretta carettalarla birlikte yüzüyorlar. Boğsak koyunda tura katılan turistler, caretta caretta cinsi deniz kaplumbağalarına ekmek verip besliyorlar.

Bu arada, yat turizminin gelişmesiyle vatandaşlara da yeni iş kapıları aralandı. Taşucu beldesi, Boğsak koyunda mısırcılık yapan Mustafa Tekel, sahillerin yanı sıra kiraladığı deniz bisikleti ile denizin ortasında yatlara da ulaşarak yerli ve yabancı turistlere haşlanmış mısır satıyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 11:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?