9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yat turlarına büyük ilgi

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde düzenlenen yat turları büyük ilgi görüyor.


Taşucu beldesinde gündüzleri turizm işletmelerinin günübirlik düzenlediği turlara katılanlar, farklı koylarda denizin tadını çıkarırken; Holmi Harabeleri, Liman Kalesi, Dana Adası gibi tarihi yerleri de tanıma fırsatı buluyor. Akşamları düzenlenen mehtap turlarında balık, salata ve meyve ikramı yapılıyor. Taşucu'ndan her gün 2 yatla tur düzenlediklerini belirten Diocasseria Turizm'in yetkilileri, "Sabah saat 11.00'de hareket eden yatlarımız Holmi Harabeleri, Liman Kalesi, Dana Adası gibi tarihi yerleri ziyaret ettikten sonra 19.30'da Taşucu'na dönüyor. Yemek dahil kişi başına 20 YTL alıyoruz. Akşamları saat 22.30'da 2 saatlik mehtap turu düzenliyoruz. Yatlarımız 200-250 kişi kapasiteli. Turlar sırasında canlı müzik de yapılıyor. Taşucu'nda artan nüfusla birlikte turlara katılanların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi yat turları oldu. Gününden önce tükenen biletler yüzünden talepleri karşılayamaz olduk. Bunların dışında özel turlar da düzenleniyor" dedi.


Düzenlenen yat turlarına katılan turistler ise, gördükleri muhteşem manzaralar karşısında hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Bu anı ölümsüzleştirmek için de fotoğraflarını çekip, kameraya kaydediyorlar. Yat turuna katılan turistler, "Düzenlenen yat turları ile sahilin muhteşem güzelliklerini görme imkanı buluyoruz. Turlarda düzenlenen müzikli eğlenceler ise turlara ayrı bir zevk katıyor. Bunların yanında belirli noktalarda demir alıp denize girmenin keyfini yaşıyoruz" diye konuştular.


Tarihle denizin iç içe olduğu Doğu Akdeniz sahillerinde son yıllarda artan yat turlarının, yöre halkının yanı sıra yurt içi ve yurt dışından gelen turistlerin de ilgisini çektiğini belirten Taşucu Belediye Başkanı Ali Şahin, "Beldemizde turizm işletmecileri ile birlikte turizmi geliştirmek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Beldemizde her yıl yerli ve yabancı turist sayısında artış gözlenmektedir. Beldemizde yat turları düzenleyen 4 firma bulunmaktadır. Deniz yolculuğuna katılanlar Akdeniz'in mavi sularında tarihle dolu bir gün geçiriyorlar" diye konuştu.


Turizm denildiği zaman akla sadece sahillerin geldiğini ifade eden Başkan Şahin, Doğu Akdeniz'in bilinmeyen birçok koyu olduğunu, bu koyların eski medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, turizm bir bütün olarak düşünüldüğü zaman iyi tanıtımla büyük turist potansiyeli yakalayabileceklerini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 11:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haldun okdemir IP: 88.228.115.xxx Tarih : 1.08.2007 16:32:27
bu yat turlarını düzenleyen ve uğraş veren herkesi kutluyorum. bu tür turlar katılanlar kıyılarımızı daha iyi tanıyor ve değerini biliyorlar. Buda Mersin'nimizin ve sahillerimizin ne kadar güzel olduğunu ortaya koyuyor. kenthaber,com unda bu haberlere yer vermesi bir basın mensubu olarak beni sevindiriyor. Herkese iyi tatiller diliyorum.